Dosarul Bica 2, la FINAL. Gheorghe Stelian şi Alin Cocoş, la ultimele audieri

Dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP este aproape de final. Vineri au avut loc ultimele audieri la DNA, la care au fost chemaţi Gheorghe Stelian şi Alin Cocoş, potrivit România TV. 

20 feb. 2015, 11:02
Dosarul Bica 2, la FINAL. Gheorghe Stelian şi Alin Cocoş, la ultimele audieri

O confruntare importantă a avut loc vineri la sediul DNA în dosarul disjuns din cel al Despăgubirilor ilegale, în care Alina Bica, fosta şefă DIICOT, este cercetată. Omul de afaceri Gheorghe Stelian, cel care ar fi beneficiarul afacerii cu terenul supraevaluat de la ANRP este pus faţă în faţă cu Alin Cocoş, cel care este acuzat de trafic de influenţă şi de dare de mită, acţionând ca intermediar al afacerilor ilegale în care implicat tatăl său Dorin Cocoş.

Gheorghe Stelian a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori şi i-a denunţat pe ceilalţi implicatiţi în dosar. Însă Alin Cocoş nu a recunoscut niciuna dintre fapte, iar acum declaraţiile sunt confruntate, susţin surse judiciare, citate de România TV.

În acest caz au loc ultimlele audieri, procurorii fiind aproape de finalizarea dosarului şi întocmirea rechizitoriului.

ALIN COCOŞ, adus din nou la DNA pentru audieri

În al doilea dosar al Alinei Bica, omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul său Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, pentru că ar fi intervenit la comisia din ANRP din care făcea parte şi Alina Bica pentru ca omul de afaceri Gheorghe Stelian să primească, în 2011, despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

În acest dosar, instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru Alina Bica, fostul său consilier Florentin Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.

Crinuţa Dumitrean, fosta şefă ANRP, plasată în arest la domiciliu. Alina Bica rămâne după gratii

De asemenea, au mai fost deferiți justiției Emil Nuțiu, în stare de arest preventiv, evaluator, și Stelian Gheorghe, sub control judiciar, om de afaceri, beneficiar al despăgubirii, ambii pentru complicitate.