Confuzie la Sfântu Gheorghe, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Pe străzi a apărut arborat drapelul Italiei FOTO

O parte din steagurile arborate cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni au fost arborate, la Sfântu Gheorghe, pe verticală, ceea ce face să semene izbitor cele ale Italiei. În plus, Prefectura Covasna a somat Primăria Sfântu Gheorghe să arboreze şi Drapelul Naţional al României.

RomaniaTV.net
13 mart. 2018, 16:14

Viceprimarul din Sântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba, a declarat, corespondentului Mediafax, că nu este vorba despre steaguri propriu-zise, ci de benzi tricolore ale comunităţii maghiare, care au fost amplasate înainte de ziua de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

De asemenea, el consideră că modul în care au fost arborate nu este o greşeală a Primăriei.

Primarul din Sfântu Gheorghe, Arpad Antal, nu a putut fi găsit până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Primăriei transmiţând că vor trimite un comunicat de presă pe acest subiect.

De asemenea, Prefectura Covasna a cerut Primăriei Sfântu Gheorghe să amplaseze steaguri ale României, lângă cele ale Ungariei.

Ca urmare a arborării, în data de 13 martie, a mai multor drapele ale Ungariei în centrul municipiului Sfântu-Gheorghe, Instituţia Prefectului-Judeţul Covasna a transmis o somaţie Primarului municipiului Sfântu Gheorghe, prin care s-a solicitat respectarea prevederilor Legii privind arborarea drapelului României (…)(…) Astfel, autoritatea publică locală în cauză a fost somată să intre în legalitate până mâine, 14 martie 2018, respectiv să arboreze în condiţiile legii şi Drapelul Naţional al României, în caz contrar urmând a se aplica sancţiunea contravenţională prevăzută de lege”, arată Prefectura Covasna într-un comunicat de presă.

În 15 martie, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, la Sfântu Gheorghe vor avea loc depuneri de coroane, concerte şi alocuţiuni.