Congresul PMP a votat în unanimitate obiectivul unirii României cu Republica Moldova

Congresul Partidului Mişcarea Populară a votat, duminică, asumarea de către partid a obiectivului unirii Republicii Moldova cu România, propunerea fiind făcută de către Traian Băsescu.

27 mart. 2016, 10:43
Congresul PMP a votat în unanimitate obiectivul unirii României cu Republica Moldova

Propunerea includerii unirii dintre România şi Moldova în programul politic al PMP a fost făcută de către Traian Băsescu, potrivit news.ro.

„Avem nevoie de confirmarea dumneavoastră, dacă Unirea României cu Republica Modova este un obiectiv pe care îl acceptaţi”, a spus Traian Băsescu.

El a supus votului acest obiectiv ce a fost adoptat în unanimitate de către cei peste 2000 de delegaţi prezenţi la Congresul PMP.

„Suntem singurul partid din România care într-un congres a dat un asemenea vot”, a mai spus Traian Băsescu.

Preşedinţia Republicii Moldova a precizat, pentru News.ro, că Traian şi Maria Băsescu au depus cereri, adresate preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru obţinerea cetăţeniei moldoveneşti.

Conform sursei citate, documentele au fost înregistrate de către secretariatul Preşedinţiei Republicii Moldova la data de 10 martie 2016.

De-a lungul timpului, Traian Băsescu a spus de mai multe ori că, după ce îşi va încheia al doilea mandat de şef al statului, ar putea depune cerere pentru obţinerea cetăţeniei moldoveneşti.