Congresul SUA susţine acordul nuclear iranian

Congresmeni americani și-au făcut cunoscută intenția de a se asigura că Statele Unite respectă acordul nuclear încheiat în 2015 între Iran și marile puteri, în pofida reținerilor președintelui Donald Trump în legătură cu acest pact, a declarat marți, la Washington, șefa diplomației europene Federica Mogherini.

RomaniaTV.net
07 nov. 2017, 19:38
Congresul SUA susţine acordul nuclear iranian

'Am informații clare că intenția este ca Statele Unite să continue să respecte acordul' nuclear, a spus Federica Mogherini pentru jurnaliști în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, șefa diplomației europene a avertizat că tensiunile actuale din Orientul Mijlociu, în special cele dintre Arabia Saudită și Iran, 'pot avea repercusiuni extrem de periculoase'.

'Permiteți-mi să insuflu un pic de înțelepciune europeană într-o lume care pare complet nebună: este periculos', a declarat ea în conferința de presă, întrebată despre tensiunile dintre Arabia Saudită și Iran, exacerbate în special de conflictul din Yemen unde cei doi mari rivali regionali susțin tabere opuse.

Citeşte şi Liderul suprem iranian, la întâlnirea cu Vladimir Putin: Iranul şi Rusia trebuie să coopereze pentru a izola Statele Unite

'Trebuie să menținem calmul', 'nivelul de confruntare în regiune poate avea repercusiuni extrem de periculoase, nu numai pentru regiune, ci și pentru alte zone', a insistat ea, informează Agerpres.

Ea a menționat printre 'principalele sale îngrijorări' situația din Liban, unde premierul Saad Hariri și-a anunțat demisia de la Riad și a acuzat mișcarea șiită libaneză Hezbollah și aliatul iranian al acesteia din urmă că 'sugrumă' Libanul.

‘Am informații clare că intenția este ca Statele Unite să continue să respecte acordul’ nuclear, a spus Federica Mogherini pentru jurnaliști în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, șefa diplomației europene a avertizat că tensiunile actuale din Orientul Mijlociu, în special cele dintre Arabia Saudită și Iran, ‘pot avea repercusiuni extrem de periculoase’.

‘Permiteți-mi să insuflu un pic de înțelepciune europeană într-o lume care pare complet nebună: este periculos’, a declarat ea în conferința de presă, întrebată despre tensiunile dintre Arabia Saudită și Iran, exacerbate în special de conflictul din Yemen unde cei doi mari rivali regionali susțin tabere opuse.

Citeşte şi Liderul suprem iranian, la întâlnirea cu Vladimir Putin: Iranul şi Rusia trebuie să coopereze pentru a izola Statele Unite

‘Trebuie să menținem calmul’, ‘nivelul de confruntare în regiune poate avea repercusiuni extrem de periculoase, nu numai pentru regiune, ci și pentru alte zone’, a insistat ea, informează Agerpres.

Ea a menționat printre ‘principalele sale îngrijorări’ situația din Liban, unde premierul Saad Hariri și-a anunțat demisia de la Riad și a acuzat mișcarea șiită libaneză Hezbollah și aliatul iranian al acesteia din urmă că ‘sugrumă’ Libanul.