Consilier CJ Neamţ, deferit justiţiei de DNA

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihai Farcaşanu, consilier judeţean în cadrul CJ Neamţ şi vicepreşedinte în cadrul BPN al unui partid, fiind acuzat că a pretins bani de la membrii formaţiuni pentru ca, în virtutea funcţiilor sale politice, să favorizeze persoanele respective pentru ocuparea unor funcţii cu ocazia desfăşurării alegerilor locale din 2012.

RomaniaTV.net
15 mart. 2013, 12:11
Consilier CJ Neamţ, deferit justiţiei de DNA

Potrivit unui comunicat al DNA, în sarcina lui s-a reţinut infracţiunea prevăzută în art. 13 din Legea 78/2000, respectiv fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada martie-mai 2012, inculpatul Farcaşanu, folosindu-şi funcţiile de vicepreşedinte în cadrul Biroului Permanent Naţional al unui partid politic şi de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Neamţ a aceluiaşi partid politic, a pretins de la şase membri ai aceluiaşi partid politic suma totală de 35.000 de euro, informează Agerpres.

„Aceşti bani au fost pretinşi atât pentru sine cât şi pentru partid pentru ca, în virtutea funcţiilor sale politice, să favorizeze persoanele respective pentru ocuparea unor funcţii de consilieri judeţeni cu ocazia desfăşurării alegerilor locale din anul 2012. Din banii pretinşi, inculpatul a primit suma de 10.000 euro cu titlu de contribuţie pentru campania electorală a partidului”, susţine DNA.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare la Judecătoria Piatra Neamţ.