Consilier PDL: Autobuzele RATB nu au anvelope de iarnă conforme cu standardele

Situaţia RATB a fost discutată miercuri în şedinţa consilierilor municipali, pe motiv că bugetul municipalităţii a fost rectificat în minus în varianta propusă aprobării CGMB de către primarul general Sorin Oprescu.

18 dec. 2013, 13:48
Consilier PDL: Autobuzele RATB nu au anvelope de iarnă conforme cu standardele

Consilierul PDL Mircea Raicu a declarat înaintea şedinţei CGMB că autobuzele RATB nu au anvelopele de iarnă conform standardelor. Raicu a arătat că RATB închide anul cu datorii de peste 67 milioane de lei, iar RADET cu datorii care au depăşit 550 milioane de euro. El a criticat şi faptul că proiectul de rectificare bugetară nu a fost distribuit consilierilor municipali.

La rândul său, consilierul PSD Victor Stan a spus că activitatea de la RATB este una neconformă.

„Pe parcursul anului am chemat la comisie şi am constatat că parcul circulant, aşa cum era el gândit să servească interesele publice, am constatat că multe maşini stau pe dreapta din lipsa anvelopelor de proastă calitate şi reşapate, s-a furat combustibili şi puţini au plătit pentru asta. (…) Este cunoscut cazul unui director care a dorit să vândă 300 din 500 de tramvaie la fier vechi. Ar trebui ca piesele achiziţionate să fie conforme, calitatea cauciucurilor să fie pentru siguranţă maximă şi să fie făcută cum trebuie”, a spus Stan, citat de Agerpres.

Primarul general Sorin Oprescu a spus şi de această dată că regia are probleme de management.