Consilierul lui Iohannis, huiduit la Iaşi, de Ziua Unirii. Ieşenii au cerut referendum pe legile justiţiei

Câteva mii de oameni au venit miercuri în Piaţa Unirii din Iaşi, la manifestările organizate de ziua Unirii Principatelor Române. Unele persoane aveau bannere cu mesaje prin care cer începerea lucrărilor la autostrada Iaşi-Târgu Mureş, în timp ce un alt grup, venit de la Chişinău, a adus pancarte cu mesajul "Unirea, obiectiv naţional". De asemenea, participanţilor le-a fost împărţită "Proclamaţia de la Iaşi" un document în zece puncte, în care se cer investiţii pentru Iaşi, dar şi referendum pe tema modificării legilor justiţiei.

RomaniaTV.net
24 ian. 2018, 09:42
Consilierul lui Iohannis, huiduit la Iaşi, de Ziua Unirii. Ieşenii au cerut referendum pe legile justiţiei

Manifestările din Piaţa Unirii au început la ora 11.00, în prezenţa a aproximativ 3.000 de oameni. Între cei prezenţi se află un grup care strigă „Unire”, având pancarte cu mesajele „Unirea obiectiv naţional”, „1918 – Unire, 2018 – Reunire”. De asemenea, mai multe persoane au pancarte cu mesaje pentru începerea lucrărilor la autostrada Iaşi-Târgu Mureş – „Cerem autostrada marii Uniri”, potrivit News.ro.

In momentul in care trimisul presedintelui Klaus Iohannis a inceput sa vorbeasca, cateva zeci de persoane l-au huiduit si au cerut sustinerea proiectelor Iasului. Consilierul prezidential Andrei Muraru a reusit astfel sa atraga nemultumirile celor prezenti in Piata Unirii, potrivit BZI.

Oamenii au scandat „Vrem autostradă, nu penali pe stradă”, „Hoţii, hoţii”, şi „PSD, ciuma roşie”.

Înaintea ceremoniilor, participanţilor le-au fost împărţite steguleţe tricolore. De asemenea, mai multe persoane au împărţit „Proclamaţia de la Iaşi” – un document în zece puncte, prin care se cer investiţii pentru Iaşi, referendum pe tema modificărilor la legile justiţiei, interzicerea accesului în funcţii a  persoanelor condamnate penal, reducerea numărului de parlamentari şi depolitizarea administraţiei centrale şi locale.

La manifestări sunt prezente autorităţi locale şi judeţene, parlamentari, şefi ai instituţiilor din judeţ, precum şi liderul PNL, Ludovic Orban, fostul premier Victor Ponta şi Majestatea Sa Margareta.

La această oră, la Iaşi sunt minus 19 grade.

În programul manifestărilor de la Iaşi sunt incluse discursuri ale politicienilor, depuneri de coroane la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, parada militară, dar şi Hora Unirii. La finalul evenimentului, primăria va împărţi participanţilor plăcinte, precum şi ceai sau vin fiert.

În ultimele zile, Piaţa Unirii din Iaşi a fost curăţată de zăpadă, iar echipe de muncitori au măturat întreaga zonă unde vor avea loc manifestările oficiale.