Consilierul prezidenţial Andrei Muraru a sesizat Poliţia în legătură cu vandalizarea monumentului Aripi din Piaţa Presei Libere

Consilierul prezidenţial Andrei Muraru a sesizat Poliţia în legătură cu vandalizarea monumentului ”Aripi” din Piaţa Presei Libere, ridicat în memoria luptătorilor din rezistenţa anticomunistă. Muraru spune că o ţară care îşi batjocoreşte eroii este o ţară rătăcită.

RomaniaTV.net
09 nov. 2018, 15:28
Consilierul prezidenţial Andrei Muraru a sesizat Poliţia în legătură cu vandalizarea monumentului Aripi din Piaţa Presei Libere

”Încetaţi să ne mai batjocoriţi eroii! Pe monumentul «Aripi» din Piaţa Presei Libere, dedicat celor care s-au jertfit împotriva comunismului, cineva a «tatuat» cu vopsea un mesaj «cool». Pângărirea acestui bloc de oţel şi piatră nu poate rămâne nepedepsită! O ţară care îşi batjocoreşte eroii este o ţară rătăcită. Acest mormânt imaginar al zecilor de mii de deţinuţi politic torturaţi, deportaţi, ucişi întrucât s-au opus anihilării democraţiei şi libertăţii, statului de drept şi valorilor româneşti autentice, ale căror gropi săpate la întâmplare au brăzdat ţara de la un capăt la altul, nu este un monument oarecare. Acest mormânt cinsteşte memoria celor foarte mulţi eroi necunocuţi care au salvat onoarea naţiunii române în vremea comunismului”, a scris Andrei Muraru pe pagina sa de Facebook, potrivit News.ro.

Menţionând că, în mai puţin de o lună, celebrăm Centenarul Marii Uniri şi că, aproape jumătate din secolul care s-a scurs de la Marea Unire, România s-a aflat sub un regim sinistru, Muraru scrie că între Arcul de Triumf şi Monumentul ”Aripi” din Piaţa Presei e un întreg veac de bucurii şi amărăciuni, de victorii uluitoare şi de înfrângeri catastrofale, de renaşteri izbăvitoare şi de morţi tragice.

”Făuritori ai Marii Uniri de la 1918 ale căror sacrificiu şi determinare sunt onorate prin Arcul de Triumf au fost lichidaţi în experimentul maniacal al comunismului. Ei sunt azi amintiţi prin aripile care se ridică la cer din mormântul imaginar din Piaţa Presei Libere. Protejarea valorilor naţionale înseamnă a apăra inclusiv demnitatea victimelor represiunii comuniste prin respectul faţă de memoria lor. Mă întreb cine şi-ar permite să comită, fără să plătească pentru asta, un asemenea sacrilegiu la Washington, murdărind cu vopsea memorialele dedicate soldaţilor americani morţi în cele două Războaie Mondiale sau pe cel dedicat eroilor căzuţi în Vietnam”, continuă Andrei Muraru.

El subliniază că ”acest act de teribilism în mijlocul Capitalei este în fond numele atâtor acte ultragiante la adresa memoriei deţinuţilor politic care se întâmplă de ani de zile”.

”Ne-am săturat de câte ori am auzit la televizor cum inculpaţi sau infractori condamnaţi pentru corupţie îşi spun cu neruşinare «deţinuţi politic». Nu, deţinuţi politic au fost eroii noştri care au murit torturaţi cu sadism sau chinuiţi de munca istovitoare la Canal, la Sighet, la Gherla, la Periprava sau la Râmnicu Sărat, refuzând să-şi abjure credinţa în România autentică şi în valorile democratice. Voi nu puteţi fi comparaţi cu ei niciodată, niciodată! Recent, cineva sugera cu amatorism pseudo-academic că Iuliu Maniu ar fi fost în realitate un spion în timpul războiului. Nu, Maniu a fost şi rămâne unul dintre cei mai mari oameni de stat ai României, portretul conştiinţei româneşti care nu va putea fi niciodată pângărit. Anul trecut, un senator român a rostit cu nonşalanţă o frază de un cinism impertinent: partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României. Nu, fraţii Arnăuţoiu sau colonelul Gheorghe Arsenescu nu au fost nişte sabotori, ci nişte ostaşi căzuţi pe câmpul de bătălie pentru apărarea libertăţii. Pentru români, ei vor sta mereu în cartea de aur a celor drepţi şi bravi! Încetaţi sa ne mai batjocoriţi eroii! Aceasta nu este o lozincă!”, încheie Muraru.

El precizează că a sesizat Poliţia şi Primăria Capitalei cu privire la vandalizarea monumentului ”Aripi”.

De asemenea, Andrei Muraru face precizarea că textul postat de el este asumat în calitate exclusiv privată şi nu reprezintă punctul de vedere al nici uneia dintre instituţiile şi/sau organizaţiile la care este angajat sau la care este afiliat.