Consiliul Concurenţei, controale ample la bănci

Românii plătesc printre cele mai mari comisioane din Uniunea Europeană. Consiliul Concurenţei a anunţat că va începe controale ample pentru a verifica de ce sunt diferenţe aşa de mari între noi şi restul ţărilor. Dacă se vor descoperi ilegalităţi, atunci se vor demara şi anchete.

03 oct. 2017, 07:37
Consiliul Concurenţei, controale ample la bănci

Preşedintele Consiliului Concurenţei a anunţat că a început o invstigaţie în sectorul bancar, pentru a vedea de ce serviciile bancare sunt mai scumpe decât în alte ţări şi se va uita la conturile curente, credite şi carduri.

De asemena, instituţia va angaja şi o casă de sondaj pentru a măsura percepţia clienţilor asupra serviciilor bancare. După închiderea investigaţiei sectoriale, ne putem aştepta, în general, la recomandări, dar au mai fost şi situaţii când s-au deschis anchete, dacă au existat suspiciuni că este încălcată legislaţia. Investigaţia va fi finalizată în iunie 2018.

În 2013 consiliul a mai făcut o anchetă pentru că românii plăteau, la acel moment, cele mai mari comisioane interbancare din Europa. Ulterior, în 2016, comisioanele au fost plafonate.

Citeşte şi Consiliul Concurenţei investighează piaţa asigurărilor din aviaţie