Consiliul Concurenţei investighează eMAG pentru posibil abuz de poziţie dominantă. Reacţia companiei

Publicat: Vineri, 22 Decembrie 2017 14:01 // Actualizat: Vineri, 22 Decembrie 2017 14:55 // Sursa: romaniatv.net

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă de către Dante International, compania-mamă a eMAG, cel mai mare retailer online din România, pe piața serviciilor de intermediere prin platformele online din România.

"Investigația vizează un posibil comportament discriminatoriu al Dante Internaţional în raport cu comercianţi cu amănuntul de produse de larg consum, care reprezintă concurenţi direcţi ai companiei, în calitate de comerciant de produse de larg consum", se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

În cadrul investigaţiei s-au efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Dante International SA, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

"Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practice anticoncurenţiale analizate. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor", se mai arată în comunicatul Consiliului Concurenţei.

eMAG precizează, în replică la anunţul Consiliului Concurenţei, că platforma marketplace este disponibilă atât comercianţilor care nu au o prezenţă pe internet, cât şi celor care vând deja prin propriile platforme online, iar fiecare partener îşi stabileşte propriile politici comerciale.

"Platforma marketplace reprezintă o opțiune suplimentară pentru comercianții care vor să acceseze un nou canal de vânzare. Aceștia pot fi comercianți online sau magazine tradiționale care vând deja prin canale proprii sau alte platforme de tip marketplace. Pe platformă, comercianții își stabilesc singuri politicile comerciale. Investim constant în tehnologia platformei marketplace în beneficiul clienților, care astfel au acces la o diversitate mare de produse", au afirmat reprezentanţii eMAG, la solicitarea ECONOMICA.NET.

Dante International este o companie specializată în comerţul cu amănuntul de produse de larg consum. Pe de altă parte, societatea deţine şi administrează o platforma de tip "marketplace", prin care se derulează intermedierea între comercianţii cu amănuntul şi clienţii acestora.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Consiliul Concurenţei emag emag marketplace
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6671
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H