Consiliul Concurenţei vrea să afle de ce băncile oferă servicii bancare mai scumpe în România

Consiliul Concurenţei vrea să afle de ce băncile din România oferă servicii bancare mai scumpe, în România, decât în alte ţări din UE. Instituția a demarat o investigaţie, pe care o va finaliza în prima jumătate a acestui an.

RomaniaTV.net
01 feb. 2018, 09:00
Consiliul Concurenţei vrea să afle de ce băncile oferă servicii bancare mai scumpe în România

Bogdan Chiri­ţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a declarat că toate co­mi­sioanele şi dobânzile per­ce­pute atât la depozite şi la cre­dite sunt mai mari decât în majoritatea ţărilor din UE. Asta în condițiile în care, mai spune Bogdan Chirițoiu, la alte sec­toare din economie nu e aşa.

„Tot ce îţi ia o bancă, co­mi­sioane şi dobânzi per­ce­pute la depozite şi la cre­dite, aces­tea toate sunt mai mari decât în majoritatea ţărilor din UE. Dacă vă uitaţi la alte sec­toare din economie, nu e aşa. Alimentele sunt mai ief­ti­ne în România decât în alte ţări. Sunt multe sectoare în care Ro­mânia e mai ieftină decât alte ţări din UE, însă nu pe zona de servicii financiare şi bancare”, a spus Bogdan Chiri­ţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Nu este prima dată când băncile se află în vizorul Consiliului Concurenței. Instituția a efectuat, anul trecut, inspecţii inopinate la sediile a 25 bănci, instituţii financiare non-bancare, asociaţii profesionale şi patronale din domeniul serviciilor financiare, fiind una dintre cele mai ample acţiuni ale instituţiei.