Consiliul Local Sector 5 alocă 5 milioane de lei pentru Catedrala Neamului

Consiliul Local Sector 5 a aprobat, în ședința de vineri, un proiect de hotărâre privind acordarea de sprijin financiar pentru unități de cult de pe raza sectorului, printre care şi Catedrala Mântuirii Neamului, în valoare totală de 8 milioane de lei.

RomaniaTV.net
28 iul. 2017, 12:25
Consiliul Local Sector 5 alocă 5 milioane de lei pentru Catedrala Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului va primi 5 milioane de lei, Biserica Vovidenia – 300.000 de lei, Biserica Tuturor Sfinților Români – 300.000 de lei, Sfântul Ilie Ghencea – 700.000 de lei, Acoperământul Maicii Domnului (Teiuș) – 600.000 de lei. De asemenea, Sfânta Treime Ghencea – 500.000 de lei, Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel – 600.000 de lei.

„Am dat astăzi 8 milioane de lei, din care 5 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, și am alocat sume între 300.000 de lei și 700.000 de lei la alte șase lăcașuri de cult, cele care au în derulare programe de natură socială — cămine de bătrâni, cantine sociale. Cred că este important să dăm acest semnal. Mi se pare nedrept să culpabilizăm religia sau Biserica Ortodoxă pentru niște probleme de moment. Am zis că poate dăm un semnal în felul acesta, că lumea va fi conștientă că avem nevoie de un reper moral-creștinesc, Catedrala Mântuirii Neamului, care este în sectorul 5”, a declarat primarul Daniel Florea, citat de Agerpres.

„Din bugetele locale ale comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor municipiului București și ale județelor se pot aloca sume pentru completarea fondurilor proprii ale unităților de cult destinate: întreținerii și funcționării unităților de cult fără venituri sau cu venituri mici; construirii, în condițiile aprobării documentațiilor tehnico-economice potrivit reglementărilor în vigoare, precum și reparării lăcașurilor de cult; conservării și întreținerii bunurilor de patrimoniu aparținând cultelor religioase; desfășurării unor activități de asistență socială”, se arată în raportul de specialitate al proiectului. Alocarea sumelor se realizează „prin hotărâre a consiliilor locale, județene, respectiv a CGMB, la solicitarea unității centrale de cult, formulată pe baza cererilor primite de la unitățile locale de cult”, se mai precizează în raport.