Consiliul Naţional al IMM: Proiectul Codului Fiscal a fost lucrat cu siguranţă în interiorul Ministerului de Finanţe

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii cere public să i se comunice cine și cu ce scop a lucrat proiectul de modificare Codului Fiscal, despre care afirmă că a fost conceput la Ministerul de Finanţe.

07 sept. 2016, 11:52
Consiliul Naţional al IMM: Proiectul Codului Fiscal a fost lucrat cu siguranţă în interiorul Ministerului de Finanţe

Consiliul își arată surpinderea că un document de 99 de pagini a fost redactat doar cu scopul de a crea confuzie în rândul contribuabililor, arătând că mediul de afaceri poate fi afectat, fiind creată și nesiguranță în privința predictibilității fiscalității din România.

Anterior, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a afirmat, legat de proiectul care schimbă Codul Fiscal, că la nivelul ministerului au fost mai multe proiecte luate în considerare la nivel tehnic, dar că nu și-l asumă și nu îl va semna. Întrebată repetat, la Antena 3, dacă în minister există acest proiect, Dragu a evitat de fiecare dată să răspundă ferm, dar a admis că Direcția de Legislație fiscală a lucrat la mai multe proiecte.

La insistențele jurnaliștilor de a li se răspunde dacă proiectul există sau nu în minister, Dragu a replicat de fiecare dată doar că ea personal nu și-l asumă și nu va semna documentul.

„La mine nu a ajuns pe birou”, a spus Dragu.

Ea a adăugat însă că va discuta cu secretarul de stat Gabriel Biriș, care conduce Departamentul de Legislație Fiscală, și cu colegii acestuia și va investiga cum a ajuns în spațiul public acest proiect. Ministrul a asigurat totodată că nu va aproba creșteri de taxe. Ea a insistat asupra faptului că Direcția de Fiscalitate este condusă de Biriș și că „acolo au loc analize și propuneri pe diferite măsuri de fiscalitate”.