Scandal în diplomaţie. Ambasadorul român în Cehia, personaj într-o reclamă la un aparat de detoxifiere VIDEO

Un diplomat român de carieră se află în centrul unui scandal, după ce a fost prins făcând teleshopping. Constantin Grigorie, recent numit ambasador al României în Cehia, a apărut de curând într-un spot publicitar pentru comercializarea unui aparat medical de detoxifiere. Ambasadorul s-a folosit chiar de calitatea sa oficială pentru a vinde acest produs, fapt considerat inacceptabil de Ministerul Afacerilor Externe.

06 mai 2015, 05:50
Scandal în diplomaţie. Ambasadorul român în Cehia, personaj într-o reclamă la un aparat de detoxifiere VIDEO

„Il cunosc pe doctorul Emil Dobrea de peste 20 de ani, ne-am intalnit pe diverse meridiane si paralele ale planetei. Un aparat care l-a inventat chiar doctorul Dobrea, este in masura sa identifice toate aceste microorganisme. Nu numai sa le identifice, dar in acelasi timp sa le si distruga”, aşa îşi începe diplomatul discursul prin care încearcă să-i convingă pe români să cumpere aparatul minune, care ar trebui să-i vindece de toate bolile, informează România TV. Acesta susţine că apelează personal la acest tratament.

Citeşte şi GEORGE MAIOR şi EMIL HUREZEANU, propuşi de Klaus Iohannis ambasadori în SUA şi Germania

„Merg cam de 2 ori pe an, uneori chiar de 3 ori la domnul doctor Dobrea. Cu aparatul doctorului Dobrea se poate realiza o detoxificare a organismului si eliminarea metalelor grele. Toate acestea sunt personificate de doctorul Emil Dobrea. Este un soi de doctor House”, mai spune diplomatul în reclama respectivă. 

Constantin Grigore s-a folosit de calitatea sa oficială în clip, fiind prezentat drept ambasador al României.

Într-un răspuns transmis la solicitarea România TV, Ministerul de Externe spune că nu a fost informat de diplomat cu privire la activităţile sale, pe care le consideră inacceptabile. Mai mult, a fost demarată chiar o anchetă în interiorul ministerului pentru a evalua măsurile care se impun.

Citeşte şi Femeile politician din Cehia se DEZBRACĂ din cauza creşterii taxelor VIDEO

Potrivit MAE, diplomatul s-a apărat spunând că scopul demersului său a fost unul strict umanitar şi a avut un caracter personal, fără obţinerea de foloase materiale.

Constantin Grigore este diplomat de carieră şi a mai fost ambasador în Italia, Bulgaria, Turcia şi Rusia.