Cel mai avansat proiect de metrou, magistrala 1 Mai – Otopeni, tot mai aproape de realizare

Magistrala 6 a Metrorex, ce va lega cartierul 1 Mai de Aeroportul Otopeni, a ajuns într-o etapă crucială a proiectului - obţinerea finanţării europene -, după care, din a doua jumătate a anului viitor, urmând să fie selectat constructorul.

RomaniaTV.net
07 dec. 2017, 08:36
Cel mai avansat proiect de metrou, magistrala 1 Mai – Otopeni, tot mai aproape de realizare

Magistrala 6 de metrou, 1 Mai – Otopeni, este cel mai avansat proiect al Metrorex, cu indicatorii tehnico-economici aprobaţi în Guvern anul trecut şi exproprierile declanşate anul acesta.

Citeşte şi Contractul de consultanţă pentru expropierea imobilelor de pe Magistrala 6 metrou a fost publicat în SEAP

De asemenea, are realizată proiectarea preliminară iar pe 30 octombrie a primit Acordul de Mediu.

Mai mult, au fost parcurşi primii paşii către accesarea fondurilor europene: a fost transmisă cererea de finanţare către Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport (OIT), potrivit datelor Metrorex, preluate pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură.

Citeşte şi Ministerul Transporturilor a aprobat cererea de finanţare a Metrorex pentru modernizarea a 41 de staţii de metrou

Obţinerea finanţării europene este crucială pentru implementarea celui mai matur proiect al Metrorex, estimat la peste 1,3 miliarde de euro, spun specialişti din piaţă.

Citeşte continuarea pe ECONOMICA.NET.