MAE român: Punctele de frontieră terestră, închise pe sensul de ieşire spre Bulgaria şi Grecia, s-au REDESCHIS

Consulatul General al României la Izmir anunță sâmbătă că punctele de de trecere a frontierei terestre turce spre Bulgaria și Grecia, pe sensul de ieșire din Turcia, au fost închise temporar, iar în prezent sunt redeschise. De asemenea, aeroporturile din Turcia sunt deschise, inclusiv cele pe care operează cursele charter - Bodrum, Antalya.

16 iul. 2016, 08:31
MAE român: Punctele de frontieră terestră, închise pe sensul de ieşire spre Bulgaria şi Grecia, s-au REDESCHIS

Update 12:55 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în conformitate cu detaliile furnizate de Frontex, traficul prin toate punctele de control ale frontierei turco-bulgare a fost redeschis.

„Potrivit informațiilor obținute în această dimineață de la Poliția de Frontieră din Turcia, aeroporturile din Turcia sunt deschise, inclusiv cele pe care operează cursele charter (Bodrum, Antalya). Punctele de trecere a frontierei pe cale terestră sunt deschise pe sensul de intrare în Turcia, dar sunt închise pe sensul de ieșire, atât spre Bulgaria, cât și spre Grecia. Reprezentanții Poliției de Frontieră nu au putut preciza când ar putea fi deschisă frontiera terestră. Va sfătuim să nu plecați spre România înainte de a se lămuri situația la frontiere”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consulatului General al României la Izmir, informează Agerpres.

Citeşte şi TAROM ia în calcul anularea zborului de la 16:25 către aeroportul Ataturk

Sursa citată mai precizează că reprezentanții Consulatului „țin legătura cu autoritățile pentru transmiterea de informații în acest sens cât mai rapid posibil”.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în conformitate cu detaliile furnizate de Frontex, traficul prin toate punctele de control ale frontierei turco-bulgare a fost redeschis.