Consumă asta în locul micului dejun ca să-ţi subţiezi talia şi să topeşti grăsimea abdominală

Făcând parte din familia fructelor tropicale, bananele sunt extrem de populare pretutindeni în lume, atât pentru gustul savuros, cât şi pentru proprietăţile lor nutritive şi aplicaţiile lor terapeutice. Potrivit statisticilor recente, consumul de banane este mai mare decât consumul însumat de mere şi portocale.

25 sept. 2018, 15:56
Consumă asta în locul micului dejun ca să-ţi subţiezi talia şi să topeşti grăsimea abdominală

Pot fi consumate crude, in tarte si prajituri, sau ca baza pentru shake-uri. In plus, oamenii de stiinta au descoperit ca bananele sunt foarte sanatoase, avand proprietati de echilibrare a tensiunii arteriale, anticancerigene si pentru slabit.

Nutrientii continuti de banane

Bananele contin in cea mai mare parte carbohidrati, care constituie aproximativ 90% din masa solida a acestor fructe. O banana de dimensiune medie contine cca. 110 de calorii, ceea ce inseamna ca asigura un aport energetic crescut. Bananele contin vitamina C, vitamina B6, si minerale precum potasiu, magneziu, cupru si mangan. Sunt bogate inclusiv in fibre alimentare.

Bananele si slabirea corporala

In ciuda continutului ridicat de zahar, studiile au constatat ca bananele incurajeaza pierderea in greutate. Acest efect este atribuit fibrelor alimentare continute, care reduc aportul alimentar si suprima pofta de mancare prin inducerea senzatiei de satietate. Cu alte cuvinte, bananele tin de foame si reduc poftele alimentare pentru alimente nesanatoase. De aceea se recomanda ca persoanele bulimice sau supraponderale sa includa in alimentatie cat mai multe banane.

Bananele si diabetul

Bananele sunt benefice pentru pacientii cu diabet zaharat, nu numai pentru faptul ca incurajeaza pierderea in greutate, ci si pentru faptul ca regleaza nivelurile insulinei, potrivit ultimelor cercetari in domeniu. Oamenii de stiinta au administrat pacientilor diabetici amidon extras din banane timp de patru saptamani, si au constatat imbunatatiri considerabile ale sensibilitatii la insulina si niveluri mai reduse ale insulinei à jeun, semne clare ale unei mai bune gestiuni fiziologice a diabetului zaharat. Nu exista inca explicatii exacte cu privire la acest fenomen, dar cercetarile desfasurate in prezent investigheaza ipotezele existente.

Bananele si tensiunea arteriala

Potasiul este un electrolit important in economia procesului de vasodilatatie (dilatarea vaselor de sange), ceea ce reduce tensiunea sanguina. Intrucat bananele sunt bogate in potasiu, nu e de mirare ca au efecte pozitive asupra pacientilor cu hipertensiune arteriala. In plus, cercetatorii au descoperit ca dietele bogate in potasiu cresc inclusiv longevitatea.

Iata reteta excelenta pentru topirea grasimii abdominale pe care trebuie neaparat sa o incerci:

Ingrediente necesare:

•1 banana

•1 portocala

•½ cana iaurt degresat

•1 lingurita ulei de cocos

•¼ lingurita praf de ghimbir

•2 linguri de ulei de seminte de in

Preparare:

Amesteca toate ingredientele impreuna intr-un blender. Consuma acest amestec dimineata, in locul micului dejun. Inainte sa-l consumi, ai grija sa bei un pahar de apa la temperatura camerei.Dupa ce ai consumat amestecul, nu trebuie sa mai mananci nimic altceva timp de 2 ore. Procedand in acest mod, vei ajunge sa slabesti fara sa-ti dai seama si fara sa urmezi vreo dieta.