Consumul de nuci prelungeşte speranţa de viaţă

Consumul zilnic de nuci duce la prelungirea speranţei de viaţă, arată un studiu realizat de cercetători americani şi menţionat de passionsante.be. Marii consumatori de nuci au un "profil al sănătăţii" mai bun în privinţa greutăţii, echilibrului nutriţional şi activităţii fizice.

20 feb. 2014, 09:05
Consumul de nuci prelungeşte speranţa de viaţă

Consumul de nuci şi alune se asociază în mod evident cu scăderea riscului de deces prematur, fiind cu atât mai benefic cu cât este mai regulat. Doza ideală se situează în jurul a 30 g pe zi, dar se observă un oarecare efect pozitiv chiar şi la un consum săptămânal.

Rezultatele au fost comunicate după observarea a circa 100.000 adulţi americani – bărbaţi şi femei – timp de 30 de ani. Le-au fost evaluate periodic obiceiurile alimentare, precum şi alţi parametri, în cele din urmă fiind pus în evidenţă avantajul consumului de nuci.

Acest studiu recent confirmă beneficiile acestui aliment reliefate de studii anterioare. Nucile se disting prin conţinutul extrem de ridicat în acizi graşi omega-3, antioxidanţi şi fitosteroli, reprezentând o sursă importantă de mangan, fosfor, magneziu, fier, zinc şi cupru. Pe scurt, ele sunt o adevărată comoară nutriţională, încheie passionsante.be, citat de Agerpres.