CONTRACTUL EADS, în vizorul procurorilor germani. Parchetul din Munchen investighează un dosar de corupţie

Procurorii Parchetului din Munchen investighează un dosar privind contractul EADS pentru securizarea frontierelor. Procurorii din Germania au transmis, într-un răspuns oficial pentru Gândul, că sunt investigate suspiciuni de corupţie şi dare de mită în urma depunerii unei plângeri. În România, DNA este cu investigaţiile avansate în dosarul Microsoft-EADS.

30 oct. 2014, 08:20
CONTRACTUL EADS, în vizorul procurorilor germani. Parchetul din Munchen investighează un dosar de corupţie

Informaţia vine după ce Huffington Post, versiunea în limba germană, a publicat un material al unui freelancer de origine română, Vlad Georgescu, în care se vorbeşte despre implicarea în semnarea acestui contract a fostului cancelar german Gerhard Schroder, a Elenei Udrea, dar şi a ministrului Ioan Rus sau a omului de afaceri Ion Ţiriac. 

Procurorii din Munchen au demarat investigaţiile după ce chiar Vlad Georgescu, autorul articolului, a depus o plângere la Parchetul din Munchen I.

Presa germană: ELENA UDREA şi ION ŢIRIAC, implicaţi în scandalul Microsoft-EADS

Biroul de presă al parchetului a transmis un răspuns oficial, în care confirmă existenţa dosarului şi faptul că Vlad Georgescu a depus o plângere penală în legătură cu acest caz.

„Putem confirma faptul că parchetul nostru investighează un dosar privind suspiciuni de corupţie/dare de mită în legătură cu o serie de achiziţii din România. De asemenea, confirmăm că în cadrul acestei proceduri domnul Georgescu a depus o plângere. Vă rugăm să ne înţelegeţi că, la acest moment, nu putem să furnizăm mai multe informaţii, având în vedere că este o investigaţie în derulare”, se arată în răspunsul oficial transmis de biroul de presă al parchetului Munchen I.

Elena Udrea, candidatul PMP la Preşedinţia României, dar şi omul de afaceri Ion Ţiriac şi ministrul PSD Ioan Rus, precum şi oameni importanţi din Germania ar fi implicaţi în dosarele Microsoft şi EADS, au scris publicaţiile în limba germană Der Freitag și Huffington Post.

Elena Udrea: Mi se cere să mă retrag din alegeri în favoarea unor candidaţi de dreapta VIDEO

„În afara firmelor EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computers și Microsoft, în legătură cu această tranzacţie apar şi numele lui Gerhard Schroder, fost cancelar german, Bodo Hombach, fost coordonator al Pactului de Stabilitate în sud-estul Europei, ale oamenilor de afaceri Ion Ţiriac, Klaus Mangold, precum şi cel al candidatului la Preşedinţia României, Elena Udrea”, se arată în articol.