CONTROALE succesive la Piaţa Sudului din Capitală. CE NEREGULI s-au găsit până acum

Primăria Sector 4 precizează că, în timpul controlului efectuat sâmbătă la Piața Sudului, administratorul pieței nu a putut prezenta documentele de funcționare pe motiv că acestea se află la Piața Progresului și birourile sunt închise la sfarșit de săptămână. În acest caz controlul va fi reluat luni, anunţă autorităţile. 

07 aug. 2016, 05:47
CONTROALE succesive la Piaţa Sudului din Capitală. CE NEREGULI s-au găsit până acum

Peste 40 de amenzi în valoare de 80.900 de lei au fost aplicate vânzătorilor Piața Sudului din Capitală în urma unui control efectuat sâmbătă dimineață de Primăria Sectorului 4, inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului și ai Direcției Sanitar Veterinare, care au descoperit mai multe nereguli.

În total, au fost verificați 38 de producători agricoli și 41 agenți economici, constatându-se mai multe nereguli, precum: lipsa documentelor de proveniență a mărfurilor, a acordului de funcționare și a datelor de identificare a comerciantului, absența etichetării produselor supuse comercializării sau a recipienților de colectare a deșeurilor, nerespectarea condițiilor de depozitare, deficiențe de informare a consumatorilor și lipsa etichetelor traduse în limba română. Potrivit sursei citate, au fost date 44 de amenzi, dintre care 11 aplicate de ANPC, un avertisment aplicat de lucrătorii DSV și au fost somate 24 contrucții provizorii din zona pieței agroalimentare.

CITEŞTE ŞI Controale în pieţele din Bucureşti. Comercianţii au abandonat marfa pe tarabe şi au fugit

Echipele de control au mai dispus confiscarea a 827 kilograme de legume și fructe, a 850 de bucăți de porumb și au fost oprite definitiv de la comercializare șase kilograme de pastramă, 7,5 kilograme de burtă de vită și nouă kilograme de produse de panificație. Valoarea totală a amenzilor a fost de 80.900 lei, informează Profit.ro.