Control fără precedent. Agenţi sub acoperire pleacă la vânătoare de poliţişti violatori

Începând de joi, 10 ianuarie, mai mulţi ofiţeri sub acoperire se vor deplasa în diferite oraşe din ţară şi vor încerca să afle dacă mai există politişti care-şi hărţuiesc colegele asemenea agentului de la Olt.

RomaniaTV.net
10 ian. 2013, 07:18
Control fără precedent. Agenţi sub acoperire pleacă la vânătoare de poliţişti violatori

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a dispus o serie de controale la Inspectoratele Judeţene de Poliţie, cu privire la respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională.

Astfel, toate structurile Ministerului de Interne vor fi verificate de agenţi sub acoperire, care vor încerca să depisteze cazuri asemănătoare celui de la Olt, unde mai mulţi poliţişti au fost prinşi într-un scandal sexual fără precedent.

Din aceste echipe de verificare vor face parte sociologi, psihologi, dar şi ofiţeri din structurile de control. Într-un comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor se precizează următoarele: „Din dispoziţia ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, echipe de specialişti din cadrul Aparatului central al MAI şi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române se vor deplasa la mai multe inspectorate de poliţie judeţene pentru realizarea unor verificări cu privire la respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională.

Cu ocazia acestor misiuni vor fi identificate situaţiile care reprezintă atitudini neconforme reglementărilor în vigoare în relaţia şef-subordonat, practici discriminatorii în raport cu angajatele şi alte aspecte care privesc climatul organizaţional în interiorul acestor unităţi„.

Poliţiştii nu sunt de acord cu aceste controale, iar Florin Vîlnei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie „SEDLEX”, a declarat la România TV că ele au tentă politică: „Le transmit tuturor şefilor din Poliţia Română să nu se lase călcaţi în picioare de aceste controale, chiar dacă sunt bine intenţionate. Eu nu vreau ca sub pretextul scandalului de la Olt să fie schimbaţi aceşti şefi. Oamenii au o reticenţă cu privire la aceste controale. Nu au facut decât să ameninţe oamenii, să îi destituie din funcţii. Nu spun că nu sunt bune controalele, dar trebuie făcute transparent. Sunt controale cu tentă politică„.