Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, amendat după apariţia imaginilor cu pacienţi internaţi în saloane mizere

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a primit o amendă de 5.000 de lei, în urma controlului efectuat, luni, de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, după ce unitatea medicală a internat pacienţi în condiţii greu de imaginat.

05 feb. 2018, 08:56
Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, amendat după apariţia imaginilor cu pacienţi internaţi în saloane mizere

UPDATE Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara a primit o amendă de 5.000 de lei pentru că a internat pacienţi în saloane cu pereţi scorojiţi şi mobilier ruginit, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Dana Şpac, potrivit Mediafax.

De asemenea, inspectorii au sancţionat şi doi asistenţi medicali, cu 1.600 de lei, iar Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara i-a fost interzis să mai facă internări în saloanele “cu probleme”.

“Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a fost amendat cu suma de 5.000 de lei pentru condiţiile din saloanele în care au fost pacienţi internaţi. De asemenea, au mai fost amendaţi doi asistenţi medicali: unul cu 1.000 de lei, pentru că a colectat deşeuri necorespunzător, iar altul cu 600 de lei, pentru că grupurile sanitare nu erau dotate cu materiale de igienă individuale pentru pacienţi. Totodată, inspectorii au interzis alte internări în saloanele cu probleme. Rezultatele controlului vor fi trimise Ministerului Sănătăţii”, a afirmat Dana Şpac.

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara a transmis, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că „îşi exprimă regretul pentru situaţia existentă”, dar că au fost nevoiţi să facă internări „temporar” şi în saloanele din Secţia de Pneumologie care nu au fost reabilitate din cauza numărului mare de pacienţi.

 

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş fac, luni dimineaţă, un control la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, unde au fost internaţi pacienţi în saloane cu pereţi scorojiţi şi mobilier ruginit.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Dana Şpac, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că o echipă de medici inspectori fac verificări la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

„O echipă formată din medici inspectori din cadrul DSP Timiş fac verificări, de la primele ore ale dimineţii, la Spitalul de Boli Infecţioase, în urma neregulilor semnate în spaţiul public”, a afirmat Dana Şpac, potrivit Mediafax.

Două fotografii în care sunt imortalizate condiţiile în care sunt cazaţi pacienţii pe Secţia de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara au fost postate pe Facebook, sâmbătă, fiind distribuite de sute de ori. În imagini se poate observa cum bolnavii sunt cazaţi în saloane cu pereţi scorojiţi, mobilier ruginit, iar în loc de perdele, în geamuri au fost puse cearşafuri.

Imagini şocante surprinse în salonul unui spital din Timişoara. Conducerea spitalului: A făcut acea poză din cel mai urât unghi

„Anul 2018, România, Timişoara, Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş! Nu mai am cuvinte să comentez, cred că imaginile spun totul. Spun doar că mai trebuie să mergeţi la multe concerte, cu spectacole ale marilor artişti, pentru a aduce spitalul la nişte condiţii puţin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare. Donaţi în continuare bani pentru a creşte buzunarele celor aflaţi la conducere! Şi sfatul meu: încercaţi să vă păstraţi sănătoşi dacă ajungeţi aici, mai mult ca sigur că mult nu o veţi mai duce. Vă rog distribuiţi!”, a scris autoarea fotografiilor, pe reţeaua de socializare.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că saloanele în care pacienţii au fost fotografiaţi sunt în curs de renovare şi că s-au făcut internări şi acolo din cauza numărului prea mare de bolnavi din ultima perioadă.

De asemenea, şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a reacţionat la imaginile de coşmar suprinse în Spitalul de Boli Infecţioase, postând poze care arată un spital curat şi îngrijit. „Pozele sunt actuale şi prezentarea lor este legitimă”, a scris edilul, dezamăgit că nu se vorbeşte şi despre cealaltă parte a unităţii.