Controlorii de trafic aerian greci, în grevă. Zeci de zboruri au fost anulate

Companiile aeriene elene au anunţat, sâmbătă, anularea a numeroase zboruri în prima zi a unei mişcări de protest a controlorilor de trafic aerian. Greva este programată să dureze până joi.

08 oct. 2016, 12:54
Controlorii de trafic aerian greci, în grevă. Zeci de zboruri au fost anulate

Companiile elene Aegean şi Olympic au anulat zborurile internaţionale, în timp ce compania Ryanair a a anunţat că a anulat în total 110 zboruri în week-end.

Compania low-cost i-a lansat un apel Comisiei Europene, cerându-i „să împiedice aceste greve ale contolorilor de trafic aerian care au început să se repete frecvent”.

Citeşte şi Grecia: Controlorii de trafic aerian anunţă grevă de 4 zile. Zborurile vor fi perturbate. Avertizare de călătorie de la MAE român

Cotrolorii de trafic aerian protestează faţă se aplicarea unor reforme care le anulează rolul lor administrativ , fără ca această măsură să fi fost discutată cu sindicatul.

Ministrul grec al Transporturilor, Christos Spirtzis, le reproşează protestatarilor că „această grevă ar avea la origine „motive politice” şi că „nu a formulat o solicitare precisă”, dar s-a arătat gata să discute din nou cu protestatarii, dacă aceştia vor dori acest lucru.