Poliţistul Marian Godină anunţă pe Facebook că şeful lui şi-a depus dosarul de pensie UPDATE

Marian Godină, poliţistul care a iscat un adevărat scandal în cadrul poliţiei braşovene, după ce a dezvăluit intervenţii şi presiuni asupra lui, a anunţat pe Facebook că şeful IPJ Braşov şi-a depus dosarul de pensie.

19 feb. 2016, 14:38
Poliţistul Marian Godină anunţă pe Facebook că şeful lui şi-a depus dosarul de pensie UPDATE

UPDATE 17.51 Marian Godină l-a acuzat pe şeful său, chestorul Ioan Aron, că a făcut presiuni asupra lui după ce a dezvăluit incidentul cu şefa Crucii Roşii Braşov.

„Şeful IPJ Braşov şi-a depus azi dosarul de pensie. Domnule chestor Ioan Aron, vă doresc pensie uşoară!”, a scris Marian Godină pe Facebook.

Anunţul a fost confirmat de IPJ Braşov.

„La revenirea din concediul de odihnă, chestorul de poliţie Aron Ioan – şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov şi-a înaintat raportul de pensionare Inspectoratului General al Poliţiei Române – decizie ce era anticipată de la începutul anului”, a anunţat, vineri, IPJ Braşov, informează Mediafax.

 

O echipă de control a efectuat verificări la Brașov în cazul sesizărilor făcute de agentul șef Marian Godină iar toate informațiile apărute ulterior vor fi înaintate parchetului, a precizat, vineri, inspectorul general al Poliției Române, Bogdan Despescu.

Echipa de control a efectuat verificări pentru agentul Godină, toate celelalte aspecte care au venit ulterior semnalării în cauză vor fi înaintate spre competentă soluționare aceluiași organ de parchet„, a răspuns Bogdan Despescu, cu prilejul ședinței de bilanț a activității Poliției Române pe 2015, întrebat de jurnaliști dacă controlul de la Brașov a fost doar în cazul lui Godină.

Citeşte şi Sindicatul Agenţilor de Poliţie cere demisia şefului IPJ Braşov Ioan Aron

El a precizat că acel control a fost trimis ca urmare a semnalărilor din presă. „Vizavi de cazul de la Brașov, fac precizarea că acel control a fost trimis de inspectorul general al Poliției Române, urmare a semnalărilor din presă. Controlul a stabilit aspecte de natură penală semnalate de agentul respectiv, fapt pentru care am înaintat pentru competentă soluționare la Parchetul Judecătoriei Brașov. În concluzia respectivă se face referire la aspecte care pot atrage răspunderea penală, urmare a semnalării agentului. Lăsăm parchetul să se pronunțe cu privire la această cauză„, a spus șeful IGPR.

Citeşte şi Poliţistul Marian Godină a câştigat din nou. Directoarea de la Crucea Roşie Braşov şi-a dat demisia

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, Postolache Florin Nicolae, a declarat miercuri într-o conferință de presă că așteaptă raportul de la IGPR în cazul agentului șef Marian Godină și, în funcție de datele din raport, vor fi efectuate încadrările juridice corespunzătoare și se va dispune începerea urmăririi penale și vor fi demarate cercetările.

Raportul de control al IGPR a fost întocmit după un control efectuat marți la sediul IPJ Brașov de către Direcția de Control Intern al IGPR.

Citeşte şi Marian Godină, un nou atac la adresa şefilor din poliţie: De ce l-aţi chemat pe colegul meu să-l certaţi în halul ăla?

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a fost sesizat de către Direcția Control Intern, care a efectuat verificări privind „posibila săvârșire a unor infracțiuni în legătură cu serviciul de către șefii profesionali’ ai agentului șef Marian Godină, în legătură cu „presupuse intervenții în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancționată contravențional”.