Controversă despre Iisus: îşi putea schimba forma?

Conform unui document descoperit in Egipt, Iisus Hristos putea sa devina invizibil.

18 iul. 2014, 13:14
Controversă despre Iisus: îşi putea schimba forma?

Cele 55 de manuscrise au fost gasite de o persoana care sapa pamantul de langa ruinele Manastirii St. Michel. Dupa un an de la descoperire, ele au fost cumparate de J.P. Morgan, apoi donate Bibliotecii Morgan, din New-York, unde se afla si astazi.

Dupa cativa ani de lucru asiduu la ele, Van den Broek – om de stiinta – s-a reusit descifrarea lor. Se pare ca au fost scrise in numele Sf. Cyril din Ierusalim (un teolog renumit, care a trait in perioada 313-386 AD). Printre altele, el descrie si crucificarea lui Hristos. Informatiile sunt, insa, bizare.

Potrivit versiunii din manuscris, Pilat din Pont a mancat cu Iisus la masa inainte ca El sa fie rastignit, iar apoi si-a oferit baiatul pentru a-L inlocui pe Mantuitor la judecata si crucificare.

Conform aceluiasi manuscris, Iisus putea chiar sa-Si schimbe forma cand dorea. Tocmai de aceea, pentru a fi recunoscut de multime, Iuda trebuia sa-L sarute la judecata publica.

Van den Broek, cel care a tradus manuscrisele, spunea la un moment dat ca o descriere similara a Mantuitorului a aparut in lucrarea „Contra Celsum”, din anul 200 AD (Anno Domini), facuta de teologul Origen.