Copac rupt de vânt în Capitală. Un bucureştean chemase ADP să-l taie cu 10 zile înainte

Vântul puternic a rupt sâmbătă noapte un copac de pe strada Aviator Marin Popa din Sectorul 1 al Capitalei, din fericire fără să provoce pagube. Un locatar din zonă a trimis fotografii pe adresa RomaniaTV.net şi o cerere către ADP Sector 1, pe care o făcuse cu 10 zile înainte, în care solicita toaletarea respectivului copac, pe motiv că e bătrân şi prezintă pericol. Autorităţile n-au mai apucat să intervină.

13 nov. 2016, 11:20

Bucureşteanul a trimis pe mailul RomaniaTV.net un set de fotografii în care se văd efectele vântului puternic de sâmbătă noapte: doi copaci bătrâni doborâţi în zona Liceului Jean Monnet – unul smuls din rădăcină, celălalt cu o ramură groasă ruptă.

Bucureşteanul a ataşat şi o solicitare pe care o făcuse cu 10 zile înainte pe adresa ADP Sector 1, în care atenţiona asupra pericolului pe care îl reprezintă copacul bătrân şi cerea toaletarea de urgenţă a acestuia. Deşi susţine că i s-a promis o intervenţie, acest lucru nu s-a întâmplat, până când copacul a fost rupt de vânt.

Mesajul trimis redacţiei de bucureştean:

„Pe data de 12.11.2016, ora 22:30 s-a prabusit un copac pe gardul Liceului Jean Monnet, Bucuresti Sector1. La doar cateva ore mai tarziu (13.11.2016, ora 8:30), la doar cateva zeci de metri distanta, s-a prabusit copacul din Str. Av. Marin Popa XX, Bucuresti Sector 1.
 
Ce este interesant: Pe 04.11.2016 am cerut telefonic si prin e-mail (cu fotografii atasate) expertiza si toaletare in regim de urgenta a copacului din Str. Av. Marin Popa XX, Bucuresti Sector 1, deoarece era grav avariat de vreme, eu locuind chiar alaturi. Desi mi s-a promis o interventie imediata, nu s-a facut nimic. La doar 10 zile copacul s-a prabusit, din fericire fara daune umane sau materiale”, a scris M.C.
El a ataşat şi cererea pe care a trimis-o pe 4 noiembrie către ADP Sector 1, care a rămas fără reacţie din partea autorităţii.
 
„Cerere de toaletare a unui copac

Subsemnatul M.C. cer prin prezenta efectuarea unei lucrari de toaletare in regim de urgenta a copacului din spatiul public aflat pe marginea trotuarului din fata cladirii de la numarul XX din strada Aviator Marin Popa, proprietate personala.

Aduc la cunostinta urmatoarele:

Copacul din fata imobilului XX din strada Av. Marin Popa se afla la o virsta inaintata si intr-o stare avansata de deteriorare mai ales a trunchiului secundar din partea de nord, langa stalpul de iluminare. Acest trunchi este complet uscat, coaja aproape in intregime uscata si cazuta. Mai grav, el prezinta o fisura importanta (in partea dinspre imobil), vizibila si in fotografiile atasate. El prezinta riscul ridicat de prabusire, ceea ce poate duce la grave accidente umane sau importante daune materiale, mai ales asupra autoturismelor parcate in imediata apropiere.

Cu multumiri anticipate pentru o rezolvare rapida, 

M.C.” (datele de identificare au fost anonimizate de redacţie – n.r.)

RomaniaTV.net a încercat să contacteze ADP Sector 1, însă robotul telefonic a comunicat că duminică nu este program. Am trimis o solicitare pe mail, la care aşteptăm răspuns.