Copacii din Cluj-Napoca vor fi tăiaţi ştiinţific. Primăria şi-a luat tomograf pentru arbori

Primăria din Cluj şi-a luat tomograf special pentru arbori. Astfel, copacii din oraş nu vor mai fi ciuntiți sau tăiați la întâmplare atunci când vor fi toaletați.

RomaniaTV.net
07 feb. 2018, 06:54
Copacii din Cluj-Napoca vor fi tăiaţi ştiinţific. Primăria şi-a luat tomograf pentru arbori

Arborii din Cluj-Napoca nu vor mai fi ciuntiți sau tăiați la întâmplare, anunță oficialii Primăriei. Instituția a comandat un tomograf special pentru arbori pe care specialiștii de la spații verzi îl vor folosi pentru a nu mai avea erori privind toaletarea sau tăierea copacilor din oraș.

Viceprimarul Dan Tarcea a menționat că respectivul tomograf reprezintă o premieră pentru România și că deja acest dispozitiv a ajuns în posesia Serviciului de Spații Verzi din cadrul Primăriei. Aparatul urmează să fie testat apoi folosit pentru a face o hartă la nivel de oraș cu arborii care reprezintă un pericol pentru siguranța oamenilor și urmează să fie tăiați sau toaletați.

Suntem prima primărie din țară care are un astfel de apărat cu care ne propunem să facem toaletările. În acest fel nu vom mai avea nicio eroare la tăierea copacilor”, a menționat viceprimarul clujean, citat de actualdecluj.ro.

Tomograful a costat 132.000 de lei şi a fost achiziţionat în urma unei licitaţii publice.