Copii britanici de numai 8 ani, recrutaţi de grupări infracţionale pentru traficul cu droguri

Copii din întregul stat britanic sunt arestaţi pentru trafic de droguri din clasa A, inclusiv cocaină, heroină, după ce au fost recrutaţi de bande infracţionale, informează The Independent. Unii dintre ei au vârsta de 8 ani.

17 iul. 2017, 15:19
Copii britanici de numai 8 ani, recrutaţi de grupări infracţionale pentru traficul cu droguri

Potrivit rapoartelor poliţiei, infractorii apelează la copii ce pot avea chiar şi vârsta de 12 ani. În anul 2016, 72% dintre arestările făcute asupra minorilor au fost efectuate în baza suspiciunilor pentru trafic de droguri.

În urma investigaţiilor, există presupunerea că minorii recrutaţi au uneori chiar şi vârsta de opt ani, membri găştilor folosindu-se de tehnici de tortură ca metodă de impunere a autorităţii.

Şcolarii sunt trimişi uneori să facă trafic în zone îndepărtate ale Marii Britani, precum Scoţia, minorele sunt adeseori violate şi sechestrate de membri bandelor. Până la vârsta de 14 ani, copii devin obişnuiţi cu violenţa, catalogând pedepsele primite drept ”simple afaceri”.

Aceste dezvăluiri au loc în urma unui raport al membrilor Parlamentului britanic în privinţa unor îngrijorări legate de exploatarea copiilor din partea membrilor bandelor traficanţilor de droguri, în care se solicita ca minorii în cauză să fie trataţi ca victime, şi nu ca infractori, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Un bărbat din Ialomiţa, arestat pentru că racola minore din Occident pentru filme porno

Grupul parlamentar a avertizat în privinţa ”modelelor de acostare a copiilor în vederea exploatării criminale sunt foarte similare exploatării sexuale. În trecut, exploatarea sexuală a fost adeseori privită de către anchetatori ca având loc din cauza victimei, sau al comportamentului riscant al acesteia”.

Tinerii vulnerabili ce sunt traficaţi şi exploataţi de găşti infracţionale pentru distribuirea drogurilor sunt adeseori percepuţi ca şi cum ”şi-ar fi ales” deja viitorul şi adeseori sunt mai degrabă criminalizaţi, decât protejaţi sau recunoscuţi drept victime ale grupărilor ce-i controlează, potrivit Mediafax.

Prevenirea acostării şi exploatării copiilor în acest context ar trebui să reprezinte o prioritate pentru autorităţile locale şi naţionale.