Copii de grădiniţă purtând veşminte ca ale Statului Islamic şi puşti, la paradă de Ziua Independenţei

Copiii de la o grădiniţă din Indonezia au fost scoşi la paradă, de Ziua Independenţei, îmbrăcaţi în veşminte cum sunt cele ale Statului Islamic şi înarmaţi.

21 aug. 2018, 12:35
Copii de grădiniţă purtând veşminte ca ale Statului Islamic şi puşti, la paradă de Ziua Independenţei

Aceste imagini cu copiii în straie islamiste şi dotaţi cu replici de arme s-au petrecut în realitate, chiar într-o grădiniţă. Cei care au creat acest eveniment au fost şi ei „ruşinaţi” într-un târziu când, probabil, şi-au dat seama că au exagerat şi şi-au cerut scuze.

Imaginile dintr-o înregistrare le arată pe fetiţe acoperite total cu haine negre şi cu capul total acoperit defilând înarmate pe străzi, la parada Zilei Independenţei.

Organizatorii nefericitului eveniment au recunoscut că au mers prea departe şi şi-au ceurt scuze, explicând că nu au intenţionat să le cultive copiilor „violenţa”, ci au vrut pur şi simplu să aducă în atenţie „tema luptei Profetului Mahomed pentru dobândirea credinţei şi devoţiunii faţă de Allah”.

Autorităţile indoneziene nu au fost bucuroase de iniţiativa de la grădiniţă. Din contră, ele au criticat aspru parada copiilor, în timp ce preşedintele Parlamentului a denunţat o „percepţie nefericită” care poate „afecta negativ pe viitor ideile copiilor”.