Ministru austriac: Economie de 50 milioane de euro anual, prin reducerea alocaţiilor pentru copiii străinilor

O eventuală reducere a alocaţilor pentru copiii cetăţenilor din ţări ale Uniunii Europene care trăiesc în Austria este avută în vedere de statul austriac. Un simplu calcul al autorităţilor austriece arată că statul austriac ar aduce astfel aproximativ 50 de milioane de euro la bugetul de stat.

RomaniaTV.net
23 iun. 2015, 20:05
Ministru austriac: Economie de 50 milioane de euro anual, prin reducerea alocaţiilor pentru copiii străinilor

Ministrul austriac al Familiei, Sophie Karmasin, a făcut aceste calcule, după ce ministrul de Externe al ţării, Sebastian Kurz, a sugerat această variantă.

Dacă iniţiativa se va aplica, atunci copiii străinilor care trăiesc în Austria ar putea primi alocaţii la o valoare asemănătoare celei de care ar beneficia în ţara lor de origine. Iar dacă alocaţiile nu se vor mai acorda, atunci suma economisită de statul austriac ar face o economie de 150 de milioane de euro anual, scrie presa austriacă. 

Citeşte şi Ministrul austriac de Externe vrea să taie din alocaţiile plătite copiilor români. El doreşte o reformă a UE

Austria nu are însă intenţia de a aplica imediat niciuna dintre variante, mai ales ultima, referitoare la eliminarea totală a acordării alocaţiilor de stat copiilor străinilor, aşa cum a propus, de pildă, Marea Britanie. Oricum, eventualele măsuri de acest gen, dacă vor fi propuse până la urmă, vor fi discutate în cadrul forurilor Uniunii Europene.

La ora actuală, un copil român care trăieşte în Austria primeşte o alocaţie de 160 de euro pe lună, în timp ce în România aceasta este de 80 de lei pe lună.