Copiii din Argeş, arşi de vii în cea mai mare tragedie petrecută în Vinerea Mare, canonizaţi FOTO

Măsură fără precedent, la peste opt decenii de la cea mai mare tragedie care a avut loc vreodata în România, în Vinerea Mare. Toţi copiii care au ars de vii în biserica din Costeşti, judeţul Argeş, vor fi canonizaţi. În incendiu au murit, acum 84 de ani, 116 oameni, majoritatea copii.

18 apr. 2014, 20:44

Tragedia de la Costeşti a avut loc în 1930. Incendiul a fost cauzat de o simplă scânteie, potrivit România TV. Turla unei biserici s-a prăbuşit peste uşa de la intrare şi nimeni n-a putut să mai intre ca să-i salveze pe oamenii prinşi înăuntru.

Au suferit cu mari chinuri, cumplite. Au fost găsiţi cu bucăţi de carne în mână, cu veşmintele altuia rămase„, a declarat preotul paroh, Gheorghe Ene.

Mai marii Bisericii au propus canonizarea copiilor arşi în incendiul de la Costeşti, iar acest lucru se va împlini cât de curând. „Erau tocmai la rugăciune, cu prilejul Prohodului. Au participat cu Iisus Hristos la jertfa Lui şi au parte şi de Înviere„, a spus arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, ÎPS Calinic.

Pe locul bisericii arse a fost ridicat un monument pe care sunt trecute toate numele celor care au pierit în tragedia din urmă cu 84 de ani.