Copiii internaţi mai mult de o lună ar putea fi şcolarizaţi în perioada spitalizării

Copiii cu boli cronice, tulburări neurologice sau alte boli care necesită perioade de spitalizare mai mari de patru săptămâni și care sunt internați la Institutului Clinic Fundeni, Institutului Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" și Spitalului Clinic de Urgență "Marie Curie" din București ar putea fi școlarizați în perioada cât se află în mediul spitalicesc.

06 mart. 2015, 19:43
Copiii internaţi mai mult de o lună ar putea fi şcolarizaţi în perioada spitalizării

Vineri, la sediul Ministerului Sănătății a avut loc întâlnirea secretarului de stat Alin Iulian Țucmeanu cu reprezentanți ai conducerii Inspectoratului Școlar al Municipiului București și managerii Institutului Clinic Fundeni, Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” și Spitalului Clinic de Urgență „Marie Curie” București. Scopul acestei întâlniri a fost discutarea unui acord de parteneriat în vederea școlarizării elevilor spitalizați în aceste unități sanitare. Beneficiari direcți ai serviciilor de școlarizare vor fi elevii cu boli cronice, tulburări neurologice sau cu boli care necesită perioade de spitalizare mai mari de 4 săptămâni„, potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul Şcolar General Bucureşti.

Prin aceste acorduri de parteneriat se va asigura continuitatea școlarizării, care să permită elevilor spitalizați să promoveze anul de studiu în curs și să participe la evaluările organizate pentru finalizarea unui nivel de învățământ.

În cadrul acordurilor de parteneriat vor fi prevăzute activități de predare-învățare, de evaluare periodică a rezultatelor la învățătură, activități de evaluare în cadrul examenelor sau evaluărilor naționale, activități de orientare școlară și profesională a preșcolarilor și elevilor spitalizați cu cerințe educaționale speciale, precum și activități de asistență psihoeducațională.

Propunerea de înscriere în aceste clase se va face de către medicul/managerul de caz pe baza diagnosticului medical și a scrisorii medicale care să ateste necesitatea rămânerii în regim de spitalizare a copilului/elevului pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni și la solicitarea părintelui sau a reprezentantului legal„, precizează IȘMB.

Prin aceste acorduri de parteneriat se asigură cadrul de acțiune comună al personalului medical și cadrelor didactice implicate în recuperarea și educația elevilor, precum și dezvoltarea unor bune relații de comunicare între mediul școlar și cel al copiilor, elevilor și tinerilor școlarizați aflați în mediul spitalicesc.