Copiii, VICTIME ale accidentelor provocate de cărucioarele de supermarket

Toţi părinţii cunosc chinul de a merge la cumpărături însoţiţi de copiii lor. Odată urcat în căruciorul de cumpărături şi cu spatele la părinte, micuţul se ridică, dacă nu stă în partea de jos a căruţului metalic, şi încearcă să apuce tot ce-i vine la mână. Prin urmare, accidentele survin repede, după cum relevă un studiu american publicat în revista ştiinţifică Clinical Pediatrics.

04 feb. 2014, 11:17
Copiii, VICTIME ale accidentelor provocate de cărucioarele de supermarket

Subiectul poate stârni zâmbete, dar cu toate acestea oameni de ştiinţă americani s-au aplecat cu toată seriozitatea asupra accidentelor provocate de cărucioarele metalice de cumpărături din supermarket, în perioada 1990-2011, scrie Agerpres care citează Le Figaro.

De-a lungul celor 21 de ani, peste 530.000 de victime cu vârste sub 15 ani au avut nevoie, în SUA, de îngrijiri pediatrice de urgenţă, adică 66 de copii pe zi, în urma unor accidente provocate de cărucioarele de supermarket. Dintre aceştia, 78,1% au fost răniţi la cap, ajungându-se în cazul unora la traumatisme craniene. Cei mai afectaţi au fost copiii mai mici de 4 ani, după ce au căzut din cărucior.

Prin prinderea degetelor şi picioarelor copiilor, cărucioarele metalice de supermarket au rănit, în respectiva perioadă, circa 16.500 de copii, care au necesitat spitalizare.

Studiul subliniază că norme privind utilizarea cărucioarelor de supermarket sunt în vigoare în SUA începând din 2004, dar că accidentele continuă să fie numeroase. Prin urmare, autorii studiului pledează pentru o înăsprire a acestor norme şi recomandă evitarea cărucioarelor mari, în favoarea căruţului mic pe roţi, a coşurilor de cumpărături sau chiar lăsarea copiilor acasă pe durata cumpărăturilor.

Citeşte şi Un restaurant din Europa serveşte NUMAI mâncare REFUZATĂ de supermarket-uri. Care este motivul