Copil de 11 ani dispărut din vară de acasă, căutat de zeci de persoane

Zeci de persoane din Mehedinţi caută un băiat de 11 ani dispărut de mai multe luni de acasă. Poliţişti, jandarmi şi localnici scotocesc pădurile în căutarea lui. La fel au făcut şi în vară, iar acum căutările au fost reluate pentru că în lipsa vegetaţiei s-ar putea găsi indicii care să ducă la rezolvarea cazului.

26 nov. 2014, 15:10
Copil de 11 ani dispărut din vară de acasă, căutat de zeci de persoane

Băiatul, în vârstă de 11 ani, este din satul Recea, comuna Punghina, dar potrivit mamei acestuia, Gheorghiţa Pătrăşcuţă, a plecat de acasă în 18 iunie, împreună cu fratele său, în vârstă de 14 ani, în vizită la verişorul lor, care locuieşte în satul Viaşu din comuna Pătulele, aflat la o distanţă de 14 kilometri.

Femeia a anunţat la Poliţie dispariţia copilului, spunând că timp de nouă zile l-a căutat singură, la rude. Aceasta susţine că înainte de dispariţia fiului său, între acesta, fratele său mai mare şi verişorul lor, în vârstă de 15 ani, ar fi izbucnit o altercaţie, iar băiatul mai mare i-a bătut pe ceilalţi doi, cel mai mare dintre fraţi reuşind să scape şi să ajungă acasă.

Localnicii din Viaşu le-au spus anchetatorilor că ultima dată l-au văzut pe copil în 29 iunie.

Traseul dintre localităţile Viaşu şi Recea din judeţ, unde se presupune că a dispărut băiatul, este verificat metru cu metru. 

După dispariţia băiatului mama acestuia a fost decăzută din drepturi, iar sora şi fratele său au fost daţi în plasament în grija unui asistent maternal.