Copil de 7 ani, ars de mama sa cu o furculiţă încinsă pentru că nu şi-a făcut temele

Un copil de şapte ani din Braşov a fost torturat de propria mamă, fiind ars cu o furculiţă încinsă pe faţă şi braţ, pe motiv că nu şi-a făcut lecţiile, potrivit Mediafax. Copilul a fost încredinţat de urgenţă bunicii paterne, iar mama a fost internată la Spitalul de Psihiatrie.

06 iun. 2016, 17:44
Copil de 7 ani, ars de mama sa cu o furculiţă încinsă pentru că nu şi-a făcut temele

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, comisar şef Liviu Naghi, poliţia a fost sesizată de directoarea unei şcoli din Braşov, care a anunţat că un elev de şapte ani a venit la şcoală cu arsuri grave pe faţă şi braţ.

Copilul a povestit că a fost pedepsit de mama sa pentru că nu şi-a făcut temele, fiind ars cu o furculiţă încinsă pe obraz şi pe un braţ. Minorul are nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale.

„S-a luat legătura şi cu Direcţia de Protecţie a Copilului Braşov şi s-au luat de îndată măsuri pentru încredinţarea minorului bunicii paterne, în judeţul Suceava”, a spus Naghi.

Femeia, în vârstă de 28 de ani, care lucrează ca medic kinetoterapeut, a fost internată la Spitalul de Neuropsihiatrie din Braşov, urmând să fie expertizată pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul în care şi-a torturat copilul.

„Rezultatul expertizei neuropsihiatrice să stabilească dacă femeia a avut discernământ în momentul comiterii faptei. Ţinând cont că minorul are nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale fapta se încadrează la loviri sau alte violenţe şi violenţă domestică, faptă pentru care riscă până la 6 ani şi trei luni de închisoare dacă se stabileşte că a avut discernământ”, a adăugat reprezentantul IPJ Braşov.

Femeia este despărţită de tatăl copilului, acesta fiind plecat la muncă în Italia. De asemenea, femeia, care este însărcinată în trei luni cu concubinul ei, riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti.