Copil de clasa I, bătut cu parul de învăţător pentru că „s-a bâţâit” la repetiţia pentru serbarea de 8 Martie

Un băiat, elev în clasa întâi la Şcoala Gimnazială „George Bariţiu” din localitatea clujeană Jucu de Sus, a fost bătut cu parul de învăţător, la repetiţia pentru serbarea de 8 Martie, pentru că "se bâţâia". IPJ Cluj a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă faţă de un elev.

RomaniaTV.net
11 mart. 2018, 10:03
Copil de clasa I, bătut cu parul de învăţător pentru că „s-a bâţâit” la repetiţia pentru serbarea de 8 Martie

Incidentul revoltător s-a produs marţi, 6 martie, la Şcoala Gimnazială „George Bariţiu” din localitatea clujeană Jucu de Sus. Supărat că un elev de clasa I se „bâţâie” în timpul repetiţiei pentru serbarea de 8 Martie, învăţătorul a lua un par şi i-a aplicat elevului o corecţie în zona feselor şi a mâinilor, porivit gazetadecluj.ro.

„Lla penultima oră de cursuri, Ioan Deneş, învăţătorul clasei băiatului meu, a făcut repetiţie cu copiii pentru serbarea de 8 Martie. Fiul meu, pe care-l vedeţi şi dumneavoastră – destul de plăpând, l-am născut prematur – se tot bâţâia fiindcă obosise şi nu se mai putea ţine pe picioare. Fapt care l-a enervat la culme pe învăţător, astfel că respectivul a înşfăcat un lemn, lung de vreo treizeci de centimetri, cu care a început să-l lovească peste şolduri. Apoi l-a întrebat unde-l doare, iar micuţul, pentru că e de la ţară, ca şi noi de altfel, i-a spus, fără vreo intenţie de a-şi bate joc de el: „la cur”. Acest lucru i-a sporit învăţătorului mânia, care a continuat – cu şi mai mult sârg – să-l lovească. Iar când a ajuns băiatul, acasă, m-am îngrozit, pur şi simplu: avea urme de lovituri pe şolduri şi mânuţe”, a povestit mama copilului.

Femeia şi-a dus fiul la I.M.L. Cluj, unde i s-a emis elevului un certificat medico-legal, şi a depus şi plângere penală pe numele învăţătorului.

La nivelul Postului de Poliţie din Jucu a fost depusă o plângere penală privind săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. A fost înregistrat un dosar penal în cadrul căruia se vor cerceta împrejurările exacte în care s-a produs această infracţiune”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj, pentru gazetadecluj.ro.