Un copil de opt ani a fost umilit în faţa clasei de şeful de post. Directoarea şi învăţătoarea au fost de faţă

Un copil de 8 ani dintr-o comună din judeţul Vaslui a fost umilit în clasă de un poliţist, în urma unei altercaţii pe care elevul a avut-o cu mai mulţi colegi. Totul s-a întâmplat chiar în faţa învăţătoarei şi a directoarei şcolii.

19 sept. 2017, 07:57
Un copil de opt ani a fost umilit în faţa clasei de şeful de post. Directoarea şi învăţătoarea au fost de faţă

Copilul de opt ani, elev în clasa a II-a, a fost umilit în fata colegilor si a pãrintilor acestora, de cãtre seful Postului de Politie din comuna Ivesti.La întreaga scenă au mai participat şi directoare şcolii şi învăţătoarea.

Băiatul avusese o altercatie cu alti copii în microbuzul scolii, iar unuia dintre copii i s-a rupt cravata. Părinţii copilului umilit nu au fost de faţă când acesta a fost scos în faţa clasei. 

Tatãl acestuia spune că va depune plângere la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, împotriva sefului de post pentru cã acesta i-a agresat emotional copilul.

„Copilul meu, am înteles, s-a îmbrâncit cu alti elevi în microbuzul scolii si la unul din el i-a rupt cravata. Copilul mi-a spus cã a fost scos în fata clasei, de fatã fiind si toti pãrintii colegilor fiului meu, iar seful de post s-a rãstit la el, cum cã este violent si se bate, loveste alti copii si sã nu mai facã asa, cã va ajunge ca altii din scoalã, dând si nume, care au ajuns rãu. A fost o mustrare adresatã copilului meu foarte agresivã, dupã cum mi-a spus copilul. Eu am si plecat imediat la postul de politie Ivesti, unde domnul politist m-a luat foarte de sus si tare. Eu i-am spus sã-mi relateze si mie ce-a fãcut copilul meu, pentru cã eu nu am fost anuntat de nimeni cã acesta ar fi fãcut ceva rãu! Nimeni nu m-a anuntat, nici mãcar doamna învãtãtoare. Normal era sã fiu eu primul informat de ce fãcuse copilul meu, pentru cã nu înteleg ce-a cãutat politia la scoalã, fãrã sã fiu si eu acolo! Seful de post n-a vrut sã stea de vorbã cu mine, mi-a spus cã e treaba lui ce face, cã el are parteneriat cu scoala si merge acolo de câte ori are el nevoie sau e solicitat de scoalã. I-am cerut sã vãd si eu reclamatia împotriva copilului meu, ca sã stiu ce-a fãcut, pentru cã acum bãiatul îmi este foarte stresat si plânge încontinuu. Chiar am fost la psiholog si l-am programat la consult. Mi-a spus cã sã-mi vãd de treaba mea, sã-mi educ copiii, cerându-mi sã plec din post. Eu am fost la un avocat pe care l-am angajat si am fãcut o plângere penalã împotriva agentului de politie Claudiu Mirciu, pe care o voi depune la Parchet si Politie luni, 18 septembrie „, a precizat Iulian Alexe, potrivit vremeanoua.ro.

Directoarea scolii recunoaşte că poliţistul nu avea voie să-l umiliească pe copil, însă spune cã existã un protocol între scoalã si Postul de Politie Ivesti, politistul putând interveni în scoalã ori de câte ori se comite vreo infractiune sau pentru preventie.

Inspectorul general al ISJ Vaslui susţine că politistul nu avea ce sã caute în clasã, pentru a face educatie unui copil, în lipsa pãrintilor acestuia.

„Nimeni nu face nicio anchetã si niciun fel de admonestare în fata clasei sau a careului, împotriva niciunui elev. Dacã politistul avea o plângere împotriva copilului, el trebuia sã îsi facã ancheta la sediul sãu, nu sã vinã în clasã, sã scoatã elevul în fata clasei, fãrã sã fie pãrintii de fatã sau vreun psiholog. S-a gresit grav si vom vedea cum si cine a gresit”, a spus Gabriela Plãcintã.

Excesul de zel la politistului a cauzat elevului un stres emotional puternic, astfel cã micutul a ajuns la psiholog.

Citeşte şi Două eleve şi-au împărţit pumni şi picioare chiar în faţa Jandarmeriei din Vaslui VIDEO