Copil de şapte ani, MUŞCAT de maidanezi în Parcul IOR

Deşi în septembrie 2013 un băieţel a murit muşcat de câini în Parcul Tei, maidanezii continuă să creeze probleme în parcurile din Capitală. Marţi, un copil în vârstă de 7 ani a fost atacat de câini în Parcul IOR, fiind transportat la spital pentru îngrijiri.

RomaniaTV.net
01 apr. 2014, 14:23
Copil de şapte ani, MUŞCAT de maidanezi în Parcul IOR

Copilul a fost muşcat de membrele inferioare şi a fost puternic marcat psihic de atacul câinelui, el fiind dus la Institutul „Matei Balş”.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, Alis Grasu, copilul prezenta două plăgi superficiale la nivelul feselor. Aceasta a declarat la România TV că micuţul era conştient, echilibrat hemodinamic şi respirator şi că sperietura a fost mai puternică decât plăgile provocate de animal.

Pe 2 septembrie 2013, Ionuţ Anghel, un băieţel în vârstă de patru ani, a murit după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme.

ASPA a anunţat că a capturat marţi trei câini din Parcul IOR, unde în aceeaşi zi un copil a fost muşcat de maidanezi, doi dintre aceştia fiind prinşi înainte de producerea incidentului.

„Am fost în parcul IOR de 20 de ori în trei luni. Am răspuns reclamaţiilor, dar am făcut şi treceri de rutină. Ultima acţiune a fost chiar azi-dimineaţă la ora 10,00, când am şi capturat doi câini. Şase au fost ascunşi de iubitorii de animale care locuiesc pe strada Odobeşti. Am reacţionat imediat şi în urma apelului primit la 112, acţiune în urma căreia am mai capturat un câine”, a precizat ASPA, potrivit Agerpres.