Copil, în stare gravă în spital. Medicii nu-l pot opera pentru că părinţii sunt plecaţi din ţară VIDEO

Situaţie complicată în Gorj, acolo unde medicii nu pot opera un adolescent de 14 ani rănit grav în urma unui accident. Părinţii copilului sunt plecaţi din ţară şi nu există nimeni care să îşi dea acordul pentru intervenţia medicilor. În această situaţie, doctorii sunt nevoiţi să aştepte sosirea părinţilor în ţară, ceea ce ar putea agrava starea de sănătate a copilului.

12 aug. 2015, 15:23
Copil, în stare gravă în spital. Medicii nu-l pot opera pentru că părinţii sunt plecaţi din ţară VIDEO

Un adolescent de 14 ani s-a rănit grav în timp ce era la munca câmpului. A căzut de pe un utilaj care se afla în mers, iar laba piciorului stâng i-a fost pur şi simplu strivită.

„A suferit un traumatism prin strivire cu un utilaj agricol unde se afla la munca la un individ in camp. Putem spune ca e un accident destul de grav. O sa fie supus mai multor interventii”, a declarat dr. VLADICA ROSKANOVIC, medic chirurgie plastică.

Este nevoie de un transplant de tendoane, intervenţie pentru care este absolut necesar acordul părinţilor. Potrivit România TV, odată cu acest accident au început şi autorităţile să îşi pună întrebări despre situaţia copilului, lăsat singur acasă de părinţi.

Localnicii spun că băiatul este singur şi din când în când îl vizitează un unchi şi bunica. Băiatul, spun localnicii, îşi câştigă exsitenţa muncind la câmp. În replică unchiul lui spune că adolescentul se află în vacanţă în România şi că ar locui în Italia alături de părinţi, iar pe câmp se afla din curiozitate.

Poliţia, Direcţia pentru Protecţia Copilului şi ITM-ul au deschis propria anchetă. Ei vor să afle în ce condiţii a fost lăsat copilul acasă şi în ce condiţii muncea la câmp.

Vezi si: Băiat de 9 ani, sechestrat şi obligat de ciobani să muncească la stână VIDEO