Copil român AMENINŢAT CU MOARTEA de UNGURI pentru că purta drapelul tricolor de Ziua Maghiarilor

Un băiat din Covasna s-a fotografiat de Ziua Maghiarilor cu drapelul la gât şi a stârnit un lanţ de mesaje de ameninţare după ce a postat fotografia pe o reţea de socializare.

RomaniaTV.net
18 mart. 2014, 08:10
Copil român AMENINŢAT CU MOARTEA de UNGURI pentru că purta drapelul tricolor de Ziua Maghiarilor

Un adolescent din Sfântu Gheorghe a îndrăznit să se fotografieze în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, purtând drapelul României, în timp ce la câțiva pași de el se desfășurau ceremoniile dedicate zilei de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Potrivit dantanasa.ro, imediat după ce Cosmin a postat fotografia pe pagina sa de Facebook a fost asaltat de comentariile zecilor de utilizatori maghiari ai rețelei de socializare care îl înjură și îl amenințări cu bătaia și chiar cu moartea pe Cosmin pentru gestul său. Aprecierile maghiarilor merg de la „țigan împuțit” la „sicriu”. Cosmin este asigurat chiar că acum va trebui să se mute din Sfântu Gheorghe în Brașov sau în Voinești.

„În locul tău nu aş mai ieşi pe stradă”, „Cred că meriţi o bătaie mare”, „Cred că va trebui să mergi să te distrezi de-acum în Braşov şi în Voineşti”, „Nu-l omorâţi, vin acasă şi vreau şi eu să-i dau”, „Doamne .. Daca l-ar fi văzut vreun ungur .. sigur sicriu…”, sunt doar câteva comentarii.

Adolescentul este lăudat de către români pentru gestul său, iar printre susţinătorii acestuia se numără şi Sabina, fetiţa cu bentiţă tricoloră de la liceul „Korosi Csoma Sandor” din Covasna.

Citeşte şi: Elevii români, umiliţi de colegii lor maghiari: Au fost puşi să îşi ceară iertare în genunchi