Copilotul lui Adrian Iovan, rănit în accidentul din Apuseni, a revenit la manşă

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din ianuarie 2014, din Munţii Apuseni, s-a întors la manşă după un an şi trei luni şi îşi desfăşoară activitatea ca instructor de zbor la Şcoala Superioară de Aviaţie, scrie MEDIAFAX

04 mai 2015, 13:40
Copilotul lui Adrian Iovan, rănit în accidentul din Apuseni, a revenit la manşă

Dan Petrescu, tatăl lui Răzvan Petrescu, a declarat, luni, că fiul său speră să ajungă pilot la o companie aeriană, în condiţiile în care are calificare pentru transport aerian public.

„Răzvan a început luna trecută zborul, are licenţă medicală, şi-a luat licenţele de zbor, e pe făgaşul normal. S-a urcat la manşă la un an şi trei luni de la accident. Este instructor de zbor la Şcoala Superioară de Aviaţie, unde este angajat. Zboară de pe aerodromul de la Ploieşti. Reîntoarcerea la manşă a lui Răzvan a fost fără probleme, nu a avut probleme emoţionale, nu a uitat să zboare, se descurcă. Acum vrea să meargă la o companie aeriană de transport, are calificare pentru transport aerian public, aşteaptă să prindă un interviu”, a spus Dan Petrescu, potrivit MEDIAFAX

Potrivit acestuia, Răzvan Petrescu mai are de efectuat nişte intervenţii chirurgicale la nas şi, anul viitor, la piciorul stâng, unde să-i fie scoasă o tijă care i-a fost pusă de medici după accident.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014 în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. În accident, au fost răniţi, pe lângă copilotul Răzvan Petrescu, şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.