Copilul bătut de trei mame în şcoală, elev cu probleme. Părinte: Îşi sugruma colegii, îi dădea cu capul de calorifer

Băiatul bătut de trei femei într-o şcoală din Constanţa a fost dus, miercuri, de mama sa la Serviciul de Medicină Legală. Femeia a declarat că doreşte ca persoanele care i-au bătut copilul să fie pedepsite. De partea cealaltă, părinţii altor elevi spun că băiatul reprezintă un pericol public. Inspectoratul a început o anchetă.

31 ian. 2018, 12:48
Copilul bătut de trei mame în şcoală, elev cu probleme. Părinte: Îşi sugruma colegii, îi dădea cu capul de calorifer

Cazul elevului Mustafa, de 14 ani, elev în clasa a V-a la Școala 28, a revoltat un oraș întreg. Vorbim aici de un copil cu comportament violent, care a fost bătut de trei mame pe holul instituției. Atitudinea femeilor este de condamnat chiar de conducerea instituției, iar poliția a și deschis un dosar penal pe numele femeilor.

Mai mulţi părinţi ai elevilor din şcoală spun că acel băiat este un pericol social.

„Am înțeles că acest specimen își sugruma colegii, îi dădea cu capul de calorifer, îi lovea brutal etc. Ca și părinte, când vezi că cei din conducere nu iau măsuri, ajungi să își faci dreptate singur”, a spus o femeie, potrivit replicaonline.ro.

Acuzațiile nu se opresc aici!

„Acest copil, care nici nu-mi vine să-i spun copil este un criminal. A bătut groaznic și a chinuit copiii de la Școala gimnazială Dan Barbilian timp de 6 luni de la începutul anului școlar care au fost chinuiți și puși la pămînt amenitându-i să nu spună nimic părinților deoarece îi va omori și încercând să sărute băieti pe gură”, a punctat o altă femeia.

Directorul instituției, Doina David, a precizat că este un copil problemă și că s-a intervenit prompt după ce s-a declanșat conflictul între mame și Mustafa.

„Este adevărat că este un copil cu o fire conflictuală, a avut un parcurs educațional diferit, a fost prin mai multe școli și a ajuns și la noi. Este mult mai mare decât vârsta clasei a V-a în care se află acum. Pe acest fond al conflictelor i s-a scăzut și nota la purtare, iar din cauza învățăturii a rămas repetent, dar și a comportamentului. Lucrurile nu sunt tocmai în regulă cu el din punct de vedere al atitudinii cu colegii mai mici. Dar asta nu justifică atitudinea mamelor de care noi ne delimităm. Dumnealor au intrat ieri în școală pentru că au depus la secretariatul unității niște reclamații. Imediat au ajuns pe holul școlii unde s-a produs incidentul. Totul a durat foarte puțin, 2-3 minute, profesorii au intervenit – directorul adjunct, ceilalți profesori de serviciu – pentru a desparte părțile. Au fost scoase afară doamnele. Totul a fost în 3 minute. Părinții au acționat și ne delimităm de tot comportamentul dumnealor. Știau foarte bine că li s-a prezentat în cadrul ședințelor cu părinții regulamentul intern. Au semnat. Știau care sunt drepturile, dar și obligațiile. Ne pare rău! Suntem o școală de top a Constanței, cu rezultate foarte bune, cu elevi deosebiți. Nu e ceea ce ne caracterizează”, a punctat pentru cotidianul „Replica de Constanța” directorul Școlii nr. 28.

Citeşte şi: Mama elevului bătut în şcoală, primele declaraţii: Vreau să se facă dreptate şi doamna director să plătescă

De asemenea, copilul a refuzat să fie consiliat psihologic, chiar dacă psihologul instituției știa ce fel de comportament avea acesta și era recomandat să se prezinte la aceste ședințe. Desigur, comportamentul violent al băiatului nu justifică acțiunea femeilor.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a deschis o anchetă în acest caz.

„Noi de ieri avem toată situația. După ce s-a întâmplat au fost doi colegi de-ai noștri acolo. Avem totul. Înțeleg că există și o cercetare penală pentru cele două mămici care veniseră la școală să depună sesizarea pentru ceea ce făcuse copilul respectiv. Ele erau mămicile unor copii, colegi cu băiatul respectiv. Înțeleg că împlinește anul acesta 14 ani, deci erau niște probleme acolo. Numai că nu așa se rezolvă problemele! După ce și-au depus sesizarea și au înregistrat-o la secretariat, în loc să plece liniștite, s-au dus la etajul al doilea, unde l-au întâlnit și s-a întâmplat. Avem de ieri situația și astăzi este în continuare domnul inspector acolo căci luăm și ceea ce a făcut școala – era cu monitorizarea psihologului, cu o serie de altă lucruri care s-a întâmplat la clasă. Eu i-am și cerut să xeroxeze absolut toate documentele din ultima perioadă. Am vorbit și cu doamna director, mi-a explicat că din momentul în care au intrat, căci mi-a făcut captură de la camerele de supraveghere, a durat puțin până au ajuns la etaj. Asta o să discutăm și noi în Consiliul de Administrație, dar asta după ce o să avem toată cercetarea pe care am demarat-o. După ce vine colegul cu raportul. O să vedem și dacă a existat vreo greșeală a conducerii școlii. Eu am discutat și cu gardianul, dar pe perioada pauzei are misiunea să supravegheze curtea școlii, dar este și normal, iar mamele s-au dus spre secretariat. Să le interzici părinților în unitatea școlară este absurd. Nimeni nu se gândește la reacția lor. Este o situație destul de delicată și uneori te trezești în mijlocul evenimentelor. Din păcate, nu cred că este nici primul, dar nici ultimul eveniment”, a spus Petrică Miu, inspector șef la Inspectoratul Școlar Județean Constanța.