Copilul tău e alergic? Întrebări pe care toţi părinţii le au

În ultimii ani, alergiile la copii au devenit un lucru obişnuit. Medicii pediatri raportează din ce în ce mai multe cazuri, iar simptomele sunt diverse: de la un năsuc care curge, la respiraţie şuierătoare sau eczeme.

01 aug. 2014, 20:18
Copilul tău e alergic? Întrebări pe care toţi părinţii le au

Numai mamele care se confrunta cu asa ceva stiu cat este de frustrant. Iata cateva intrebari la care toti parintii ar vrea sa afle raspunsul, mai ales cei care se confrunta cu alergiile la copii.

Ce este alergia?

Alergia este o boala generata de reactia sistemul imunitar care se alerteaza la substante de obicei inofensive pe care le respiram (polen, praf etc.), le mancam sau cu care pielea intra in contact. Organismul „lupta” cu aceste substante considerate periculoase, aparand inflamatii, secretii de mucus in exces si diverse alte simptome care creeaza o stare de disconfort.

De ce unele persoane sunt alergice si altele nu?

Specialistii spun ca exista o predispozitie genetica spre alergie, ceea ce inseamna ca alergiile apar in familii care au un istoric cu aceasta boala. Un copil poate mosteni de la parinti predispozitia spre alergie, insa aceasta poate aparea si sub o alta forma.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Ce trebuie să ştii despre răcelile de vară ale copiilor