Coreea de Nord a anunţat ţintele pe care le va ataca, dacă va fi bombardată de SUA. Ce obiective vizează Phenianul

Regimul Kim Jong-Un a avertizat, vineri, că va reacţiona extrem de dur la orice agresiune a Statelor Unite, Phenianul avertizând chiar că ar putea lansa un atac preventiv împotriva armatei americane. Totodată, Coreea de Nord a anunțat țintele pe care le va ataca în cazul unei agresiuni din partea forțelor armate americane.

14 apr. 2017, 14:11
Coreea de Nord a anunţat ţintele pe care le va ataca, dacă va fi bombardată de SUA. Ce obiective vizează Phenianul

În cazul unei agresiuni din partea Washingtonului, Coreea de Nord va ataca bazele militare americane și reședința președintelui din Seul, a anunţat reprezentantul Statului Major al Armatei Populare Coreene. „Toate provocările politice, economice și militare vor fi curmate printr-un răspuns hotărât din partea armatei și poporului nostru„, se arată în declarația oficială.

Citeşte şi Air China îşi suspendă zborurile către Coreea de Nord. Tensiunile militare în zonă sunt fără precedent

Acesta a subliniat că reacția Coreei de Nord include atât atacuri pe uscat, cât şi pe mare și aeriene. Posibile obiecte ale atacului au fost enumerate bazele militare ale SUA din Osan, Sunsana, Pyeongtaek, precum și reședința președintelui sud-coreean — „Casa Albastră”, pe care Statul Major nord-coreean promite s-o transforme în scrum în câteva minute. De asemenea, acesta a prevenit că rachetele Coreei de Nord sunt țintite și asupra bazelor militare americane din Japonia și Statele Unite. Militarii nord-coreeni sunt gata să atace și crucișătorul Carl Vilson.

Citeşte şi Preşedintele Coreii de Nord râde de Occident. Care a fost „marele eveniment” pe care l-a anunţat şi de care se temea toată lumea

Anterior presa anunța că SUA este gata să efectueze o lovitură preventivă asupra Coreei de Nord, pentru a împiedica testările armei nucleare de către Phenian. SUA a expediat două distrugătoare în apropierea țărmului Coreei de Nord. Navele care sunt dotate cu rachete Tomahawk se află la 300 de mile de locul în care ar putea avea loc testarea armelor nucleare.