Coreea de Nord avertizează că exerciţiile efectuate de SUA şi Coreea de Sud pot genera război atomic

Regimul Kim Jong-Un consideră că exerciţiile militare lansate de Statele Unite şi Coreea de Sud reprezintă pregătiri pentru o invazie a Coreei de Nord, avertizând că există riscul izbucnirii unui război nuclear, relatează site-ul agenţiei Reuters.

RomaniaTV.net
21 aug. 2017, 19:01
Coreea de Nord avertizează că exerciţiile efectuate de SUA şi Coreea de Sud pot genera război atomic

Militari americani şi sud-coreeni au iniţiat luni o serie de exerciţii militare care erau programate, dar pe care Coreea de Nord le-a catalogat drept acţiuni „necugetate”.

Aceste exerciţii „au scopul lansării cu orice preţ a unui război nuclear în Peninsula Coreea”, a avertizat regimul Kim Jong-Un prin agenţia de presă oficială, KCNA.

„Criza din Peninsula Coreea a ajuns într-o etapă critică din cauza acţiunilor necugetate ale unor maniaci ai războiului care vor un conflict orientat spre nord”, adaugă regimul stalinist de la Phenian.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud sunt teoretic încă în război, în contextul în care conflictul din perioada 1950-1953 s-a încheiat doar printr-un armistiţiu, nu printr-un tratat de pace.

Un raport confidenţial elaborat de Naţiunile Unite relevă că regimul din Coreea de Nord a reuşit să evite sancţiunile internaţionale, exportând produse care au generat un profit de 270 de milioane de dolari în perioada octombrie 2016 – mai 2017.

Coreea de Nord a anunţat săptămâna trecută definitivarea planului de lansare a unor rachete în apropierea Insulei americane Guam, dar Phenianul a părut să facă un pas înapoi, semnalând că nu va aplica în curând acest plan. După ce preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că va reacţiona cu „foc şi furie” la „ameninţările Coreei de Nord”, regimul Kim Jong-Un atrăgea atenţia că analiza posibilitatea de a face o demonstraţie de forţă prin lansarea unor rachete în largul Insulei Guam, aparţinând Statelor Unite.