Coreea de Nord: Conexiunile la Internet au fost întrerupte

Conexiunile la Internet păreau să fie întrerupte în Coreea de Nord, au anunțat experți în informatică. Această "pană" cibernetică survine la câteva zile după un avertisment al lui Barack Obama asupra unor represalii americane ca răspuns la un atac cibernetic al Phenianului împotriva Sony.

22 dec. 2014, 21:57
Coreea de Nord: Conexiunile la Internet au fost întrerupte

Conexiunile la internet nu funcționează între Coreea de Nord și restul lumii de mai multe ore, fapt ce sugerează un eventual atac, potrivit Dyn Research, o companie cu sediul în Statele Unite și specializată în securitatea informatică. „În general, sunt detectate întreruperi de scurtă durată (din Coreea de Nord), dar niciodată probleme continue de conexiune. N-aș fi surprins ca ei să suporte acum un atac”, a explicat Doug Madory însărcinat cu probleme de internet la Dyn Research.

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că s-ar afla în spatele atacului împotriva celor de la Sony Pictures, care a determinat compania să anuleze lansarea prevăzută pentru ziua de Crăciun a peliculei „The Interview”, o comedie despre un complot fictiv pus la cale de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Citeşte şi FBI: Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic asupra studiourilor Sony

Președintele american Barack Obama a declarat, într-un interviu difuzat duminică de canalul CNN, că „nu crede că acesta a fost un act de război… ci un act de vandalism cibernetic care a fost foarte costisitor”. El a promis de asemenea un răspuns „proporțional”, fără a-i preciza natura.