Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă: A fost îndreptată spre est

Coreea de Nord a efectuat un nou test balistic, după 75 de zile, racheta fiind lansată din sudul provinciei Phenian şi a fost îndreptată spre est.

RomaniaTV.net
28 nov. 2017, 19:22
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă: A fost îndreptată spre est

„Coreea de Nord a lansat o rachetă neidentificată, spre est, din zona Pyongsong / Pyongan”, a comunicat Statul Major al armatei sud-coreene.

Agenţia de presă japoneze Kyodo anunţa luni că guvernul de la Tokyo a interceptat semnale radio care indicau un posibil test balistic în viitoprul apropiat.

Citeşte şi Pentagonul urmăreşte „foarte atent” activităţile nucleare şi balistice ale Coreei de Nord

Regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, a făcut mai multe teste balistice în decursul acestui an. La ultimul test, efectuat în 15 septembrie, Coreea de Nord a lansat o rachetă care a survolat insula japoneză Hokkaido, după care s-a prăbuşit în Oceanul Pacific.

Zona Pyongsong se află la nord de Phenian, iar racheta a fost lansată în cursul nopţii de marţi spre miercuri (marţi seară, ora României).

Citeşte şi Un SCENARIU APOCALIPTIC este tot mai probabil în Peninsula Coreea. Ce se poate întâmpla

Un responsabil din cadrul Pentagonului a anunțat, al rândul său, că militarii americani au detectat un „posibil tir de rachetă” al Coreii de Nord, primul după mai multe luni.

„În jurul orelor 13.30 (marți, 18.30 GMT), am detectat un posibil tir de rachetă provenind din Coreea de Nord”, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning.

Coreea de Nord a tras o rachetă balistică intercontinentală care s-a prăbușit în Marea Japoniei după un zbor de aproape 1.000 de kilometri, potrivit primelor evaluări făcute publice marți de Pentagon.

Pentagonul a precizat că racheta nu a reprezentat vreun pericol, nici pentru partea continentală a Statelor Unite, nici pentru teritoriile americane sau aliații acestora.

Cu câteva ore mai devreme, Seulul avertizase că se observă semne de activitate la o bază de rachete din Coreea de Nord. Un radar de urmărire a rachetelor a fost pus în funcțiune luni la o bază nord-coreeană neidentificată, iar traficul de telecomunicații s-a intensificat, potrivit unei surse guvernamentale citate de Yonhap.

„Este adevărat că mișcări active au fost detectate la o bază de rachete nord-coreeană”, a spus sursa. „Semnale cum sunt cele reperate luni au fost detectate frecvent”, a adăugat aceasta.