Coreea de Nord se pregăteşte să atace Seulul: Ne va fi uşor să anihilăm Sudul

Coreea de Nord a susținut joi că i-ar fi "ușor" să-și anihileze vecinul din Sud, ca răspuns la manevrele americano-coreene lansate după tirul de rachetă al Phenianului, potrivit agenției de presă oficiale nord-coreene KCN.

06 iul. 2017, 13:46
Coreea de Nord se pregăteşte să atace Seulul: Ne va fi uşor să anihilăm Sudul

La mai puțin de 24 de ore după testul cu rachetă nord-coreean, condamnat de comunitatea internațională, Seulul și Washingtonul au răspuns miercuri prin mai multe tiruri de rachete, simulând un atac împotriva regimului de la Phenian. Forțele sud-coreene și americane au lansat din peninsulă mai multe rachete cu rază scurtă de acțiune, care au căzut în Marea Japoniei.

Coreea de Nord a replicat joi, prin organul său de propagandă National Peace Committee for Korea, atacându-l pe președintele sud-coreean Moon Jae-In, care a condamnat tirul de rachete „în loc să se bucure de el”, a indicat agenția de presă oficială.

Președintele sud-coreean, favorabil de altfel unei reluări a dialogului cu Nordul, denunțase de la Berlin o „provocare” a Phenianului și pledase pentru „sancțiuni mai intense”.

Citeşte şi Pentagonul confirmă că racheta balistică trasă de Phenian este un model nou şi este o rachetă intecontinentală

„Ar fi ușor pentru Nord să anihileze forțele marionetă ale Sudului… cu atât mai mult cu cât noi suntem acum capabili să distrugem pământul continental american”, a raportat agenția KNCA, calificând Seulul drept „gangster” și „paiață militară”.

Lansarea reușită a unei rachete intercontinentale, despre care unii experți estimează că ar fi capabilă să atingă Alaska, este un succes major pentru regimul de la Phenian, al cărui obiectiv mărturisit este de a fi în măsură să amenințe teritoriul continental american cu o lovitură nucleară.