„Coreea de Nord trebuie să renunţe la programul nuclear”. Franţa şi Japonia vor să pună „presiuni maxime” asupra lui Kim Jong-Un

Franţa şi Japonia s-au angajat vineri "să exercite presiuni maxime" asupra Coreei de Nord pentru a o determina să renunţe la programul său nuclear, în cadrul unei reuniuni la Tokyo a miniştrilor de externe şi ai apărării din cele două ţări.

RomaniaTV.net
26 ian. 2018, 18:27
„Coreea de Nord trebuie să renunţe la programul nuclear”. Franţa şi Japonia vor să pună „presiuni maxime” asupra lui Kim Jong-Un

„Coreea de Nord reprezintă o ameninţare nu numai pentru Asia, ci şi pentru Europa”, a declarat vineri seara ministrul de externe japonez Taro Kono în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian.

Referindu-se la dezvoltarea de arme nucleare de către Coreea de Nord ca fiind „cea mai gravă şi iminentă ameninţare la adresa întregii lumi”, el a cerut „creşterea la maxim a presiunii pe care o exercităm asupra acestei ţări”.

Citeşte şi Este un pericol pentru întreaga lume. Războiul nuclear poate izbucni în orice moment

Coreea de Nord „pune în pericol securitatea regională şi internaţională (…) Scopul nostru rămâne să aducem Phenianul la masa negocierilor cu obiectivul renunţării definitive, ireversibile şi verificabile la programele sale” nuclear şi balistic, a declarat la rândul său Jean-Yves Le Drian, citatd e Agerpres.

Într-o declaraţie comună, Parisul şi Tokyo şi-au reafirmat „dorinţa de a exercita o presiune maximă asupra Coreei de Nord”.

În cadrul celei de-a patra reuniuni denumite „2+2”, cei patru miniştri au vorbit de asemenea despre posibilităţile de cooperare în Asia-Pacific, Africa, Europa şi Orientul Mijlociu, precum şi despre o consolidare a cooperării lor în ceea ce priveşte exerciţiile militare comune, echipamentele de apărare, spaţiu, securitate cibernetică, securitate maritimă şi lupta împotriva terorismului, a declarat ministrul francez al apărării Florence Parly.

Citeşte şi Coreea de Nord ameninţă cu o ripostă nucleară în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă dacă SUA va ataca