Coreea de Sud: Doi morţi în timpul protestelor din Coreea de Sud, după destituirea lui Park Geun-hye

Doi protestatari şi-au pierdut viaţa în timpul demonstraţiilor de protest ce au urmat destituirii preşedintelui sud-coreean, Park Geun-hye, acuzat de fapte de corupţie.

10 mart. 2017, 07:32
Coreea de Sud: Doi morţi în timpul protestelor din Coreea de Sud, după destituirea lui Park Geun-hye

Acrualul preşedinte, Hwang Kyo-ahn, a fost cel care a făcut anunţul morţii celor doi manifestanţi care au participat la demonstraţiile de stradă.

În declaraţia sa, Kyo-ahn nu a dat detalii despre moartea celor doi protestatri. În acelaşi comunicat se precizează că, în cursul manifestaţiilor, au fost rănite şi câteva persoane, însă nu a fost precizat numărul acestora. 

Vineri dimineaţa, preşedinţia lui Park Geun-hye a încetat oficial, după ce, în decembrie, împotriva şefei statului a fost declanşată procedura de impeachment de către judecătorii Curţii Supreme de la Seul, potrivit cnn.com.

Citeşte şi Curtea Constituţională din Coreea de Sud a aprobat destituirea din funcţie a preşedintei Park Geun-Hye

Park Geun-Hye nu a părăsit, vineri, reşedinţa prezidenţială – Casa Albastră – din motive de securitate personală, au informat surse din Preşedinţia de la Seul.

Coreea de Sud trebuie să organizeze acum alegeri anticipate în următoarele 60 de zile de la demiterea lui Geun-Hye. În urma destituirii, doamna Park îşi pierde imunitatea prezidenţială, fapt ce ar putea să o expună unor eventuale urmăriri judiciare.

Scandalul prezidenţial a fost provocat de prietena şi confidenta din umbră a lui Park, Choi Soon-Sil, acuzată că a extorcat milioane de dolari de la marile grupuri industriale.

Justiţia sud-coreeană a considerat că, astfel, Park se vace vinovată pentru că i-a permis confidentei ei să se amestece în afacerile statului.